Ambasadorka Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Witam Wszystkich Serdecznie Dziś w Gotuj z Ambasadorką Stek z Polędwicy wołowej z masłem Szybki i nie wymagający praktycznie żadnego wysiłku soczysty stek. Pożywny i zdrowy. Składniki stek/ polędwica wołowa sol pieprz/czosnek/czosnek granulowany masło konopne ulubione dodatki Nic prostszego. Stek na godzinę przed smażeniem/grillowaniem wyjmuję z lodówki. Oprószam pieprzem i czosnkiem granulowanym/ nacieram świeżym. Mięska nie solę przed grillowaniem-wołowina twardnieje od soli. Rozgrzewam porządnie patelnie grillową na duzym ogniu. Opryskuje ją oliwa z oliwy. Na rozgrzana patelnie wrzucam steki-w zależności od grubości mięska czas smażenia jest inny. Grube(mój przypadek) po 3 minuty z każdej strony-krwisty. Wypieczony po 2 minuty z każdej strony x 2. Stek układamy na talerzu i na minute przed podaniem doprawiam masłem konopnym(hashberry) i solą. Smacznego Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich artykułów, zdjęć oraz grafik !Kopiowanie całości lub jakiejkolwiek części artykułu oraz grafik w nich umieszczonych oznacza naruszenie praw autorskich zgodnie z ustawa o ochronie praw autorskich i własności intelektualnej Dz. U. 94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 Nr 43 poz. 170 oraz Ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji Dz.U. nr 47 poz. 211 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts