zielasz1993 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 mam następujący problem, oświetlam rośliny ledami i panel sie delikatnie grzeje. mam wyłącznik czasowy i przerwa raz na 90 min na 5 min załatwiła by sprawe przegrzewania się konstrukcji. czy wpłynie to negatywnie na rośliny ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THUG LIFE Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Codo lampy to Ci nie pomogę,ale jeśli masz automatyczne rośliny to nic się nie stanie jeśli wyłączysz lampe na chwię "w dzień",przy tradycyjnych nasionach jest ryzyko,że Ci się pohermią.Napisz coś więcej,jakiego masz boxa temperature i wentylacje,i ile godzin rośliny mają dnia/nocy to pewnie ktoś Ci coś doradzi,bo dziwne,że tak LED się grzeje, Pozdro ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chronic_420 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 zwykly went 8x8 albo i nawet 4x4 na gorzej leda wiejacy na leda wystarcza zeby go schlodzic... zamiast bawic sie swiatlem lepiej daj wenta Link to comment Share on other sites More sharing options...
uciulanygiecik Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 radiator powieksz jesli wogole masz i daj do niego wentyl. radiatory wszelkiej masci znajdziesz w necie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest masakrator Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Moze tak byc i nic nie bedzie sie hermic ale tylko za dnia ,w nocy maja miec 12h nieprzerwalnej ciemni . Link to comment Share on other sites More sharing options...
THUG LIFE Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Moze tak byc i nic nie bedzie sie hermic ale tylko za dnia ,w nocy maja miec 12h nieprzerwalnej ciemni . Czyli rośliny będą świrowały tylko jak przerwie im się sen a odwrotnie już nie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielasz1993 Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 ok, rozjaśniliście mi, dam radiatory jakieś, jakie znajde w domu, nie chce wentylatorów ponieważ je słychać a to ma być dyskretna konstrukcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.