THUG LIFE Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Witam Serdecznie Nie wiedzialem gdzie umiescic ten temat,wiec wrzucilem tutaj,jesli zly dzial to prosze o przeniesienie. A wiec tak : w czwartek (21.03) po okolo 24 godzinach wyszly mi kielki z 4 nasion Shaman od Dutch Passion. Dzis rano (24.03) dwa dni po umieszczeniu ich w ziemi przebily sie wszystkie,ale ku mojemu zdziwieniu jest ich 5 a nie 4 ! Dla pewnosci sprawdzilem jeszcze w opakowaniu czy przypadkiem nie posadzilem 5ciu nasion,ale jedno (na czarna godzine ) zostalo. A wiec moje pytanie jest nastepujace: co jest grane ? czy moge liczyc na ta bosnusowa roslinke,czy raczej padnie ? PS.Zdjecie ponizej przedstawia oczywiscie opisana rosline. Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bakus Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 To nic aż tak specjalnego, to są tak jakby bliźnięta jedno jajowe tylko że jedna roślinka będzie słabsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapka Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 tez tak mialem ale później jedna babka mi padła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted March 25, 2013 Share Posted March 25, 2013 poki male i nie poplataly korzeni to je rozdziel, pozniej bedzie jedna dusic druga, zaslaniac i podbierac zarcie a tak obie wystartuja dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
THUG LIFE Posted March 25, 2013 Author Share Posted March 25, 2013 Kusi mnie zeby zostawic i zobaczyc co z tego wyjdzie,ale jednak raczej poslucham Bebooka i je rozdziele,zeby siostry syjamskie mogly zyc wlasnym zyciem Link to comment Share on other sites More sharing options...
THUG LIFE Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 Jednak ich nie rozdzielilem wyjechalem na kilka dni i niestety mi sie powyciagaly bo zostawilem je na oknie,ale dzis juz sa pod lampa w oczekiwaniu na ciepłe,słoneczne,wiosenne dni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgrass Posted April 1, 2013 Share Posted April 1, 2013 Możesz je rozgiąć na przeciwległe boki, przyoszczędzisz trochę miejsca na wysokość no i ta większa nie będzie mniejszej robić cienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THUG LIFE Posted April 6, 2013 Author Share Posted April 6, 2013 Popelnilem blad i posadzilem je jak tylko wyszlo slonce ale postaram sie poprawic w przyszlym tygodniu HPS'em bo puki co sa pod marna zarowka energooszczedna 1350 lm.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uciulanygiecik Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 dorzucaj tych swietlowek jak najszybciej bo do przyszlego tygodnia to one bede mialy po 50 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest hi2per Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 dorzucaj tych swietlowek jak najszybciej bo do przyszlego tygodnia to one bede mialy po 50 cm a tam gadasz... jak przelaczy na flo i dostana wystarczajaca ilosc lumenow to z tych 50 zrobi sie 250cm palmy czernobylskiej a tak na powaznie, to idz kolego za rada uciulanego, bo na prawde bedziesz mial palme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.