Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Doniczki a temperatura

Recommended Posts

Opublikowano

Tak jak w temacie, jaką temp. ziemi preferują rośliny? bo w moim ogródku na samym dole jest aktualnie 5 stopni,a ogólnie to w granicach od 0 do 10 w zależności od panującej na dworze.Zacząć coś działać w kierunku ogrzewanie dolnej partii boxa? proszę o jakieś podpowiedzi.

Pozdro

Opublikowano

Poniżej cytat z uprawy pomidorów:

Cytat
Optymalna temperatura podłoża wynosi 15–18°C. W miesiącach zimowych powinna się ona utrzymywać w granicach 14–16°C, a wczesną wiosną — 16–18°C. Przy zbyt zimnym podłożu ograniczony i zahamowany jest wzrost systemu korzeniowego, powstają warunki sprzyjające rozwojowi chorób grzybowych i bakteryjnych, a poniżej 12°C ustaje wzrost korzeni. Przy wyższej temperaturze gleby niż powietrza bujny jest wzrost organów wegetatywnych, lecz opóźnione kwitnienie roślin, a nawet następuje zrzucanie kwiatów z pierwszego grona. 

Z powyższego cytatu można spokojnie przyjąć że temperatura korzeni powinna być w granicach 20-25*C bo cannabis jest rośliną ciepłolubną.

przykład na podstawie ziemniaka.

Opublikowano

uciuanygiecik

nie to tylko temperatura na samym dole doniczek, 

Igorek

Dzięki za artykuł,trzeba brać się do roboty :laugh: 

dół boxa ociepliłem styropianem zobaczymy jak się temperatura będzie miała później

Opublikowano

dokładnie styropian nic nie da możesz pod doniczką rozłożyć przewód grzewczy taki z terarium ja miałem 25W pod doniczką w boxie 20x20cm i ładnie temperatura była :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio wpadlem na pomysł aby zrobić boxa na dworze ze styropianu. Wiem że to po*****y pomysł ale wpadłem na niego i go ku.rwa zrobię :D
wymiary to chyba 38x30x50 wys. Oswietlenie 4x23w clf . 3 wiatraki wyciag,wtlaczajacy i mieszajacy. Napewno nie ustawie ich na 12v tylko mniej.
Własnie zastanawiam sie nad przewodem grzewcym pod doniczki. Ile wat wybrac? 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+