TheM Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Witajcie Męczę się już kilka dni nad zbiciem temperatury w boxie. Mam boxa 60x45x110cm Hpsa 150 watt Odbłyśnik - Odbłyśnik Aluminiowy, 80% perforowany 40cm x 40cm x h16,6cm Box wyłożony mylarem Wentylacja: *Wdmuchujący - kanałowy 80m3/h *4 otwory na tylnej ścianie o średnicy 8 cm na różnej wysokości w boxie jako otwory pasywne *Wyciągający - kanałowy 95m3/h Początkowo wszystko złożyłem standardowo i temperatura 20 cm od odbłyśnika 35 stopni. Zacząłem od zainstalowania szyby 0,4mm do odbłyśnika. Temperatura zmalała o 2 stopnie. Jako, że chcę utrzymać temperaturę max 30 stopni to umieściłem odbłyśnik na samej górze boxa, zamknąłem odbłyśnik po bokach plexą a z lewej strony odbłyśnika włożyłem rurę aluminiową wentylacyjną o średnicy 12,5 cm która biegnie do wentylatora wyciągającego. Niestety po takiej modyfikacji temperatura dalej pozostała bez zmian czyli 32-35 stopni 25 cm od szyby ... Czy może mi ktoś poradzić co robię źle, bo reasumując z ciepło z odbłyśnika całkiem odizolowałem od wnętrza boxa i ciepłe powietrze jest wyciągane poza boxa a i tak dalej mam taką wysoką temperaturą . Pomożecie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheM Posted October 21, 2012 Author Share Posted October 21, 2012 dac dwa wentyle na wyciag i bedzie git , a powietrze samo sie dostanie do srodka , podcisnieniem , a masz filtr jakis?> Dzięki, dzisiaj spróbuję przełożyć drugi na wylot. Filtru nie potrzebuję. Więc jak na razie udało mi się zmniejszyć temperaturę do (2 godziny testuje): Pokój 21,7 stopni Box 25 cm od lampy 28 stopni. Wywaliłem ten kanał aluminiowy i boki z odbłyśnika a jego przybliżyłem do wentylatora kanałowego. Wydaję mi się że najwięcej zadziałał nawilżacz który włożyłem do środka (wilgotność 65%). Jak wszystko do rana będzie działało poprawnie to wrzucę fotki mojego setup'u. Pozdro ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 TheM Uważaj bo jak będzie temperatura wyższa to wilgotność będzie dziłać na minus. Ja mam w boxie ogólnie 28-32*C i jest ok ale u mnie mam CO2 i jak czytałem przy wyższym stężeniu CO2 powinna być wyższa temperatura i więcej światła Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.