macho12 Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Wczoraj przy przesadzaniu do wiekszych donic zauwazylem ze w ziemi sa mrówki. Probować je zwlaczyć czy olać to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMYK Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Ile mają rośliny i jaka pojemność donic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho12 Posted June 9, 2012 Author Share Posted June 9, 2012 To dopiero sadzonki blueberry x lowryder w 10l donicach Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZAROdziej Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 ja zyje w przekonaniu że mrówki zwalczają slimaki, krzywdy na razie moim krzakom nie zrobiły wiec chyba niema sie czym przejmować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tetrahydrokanabinolowy Posted June 9, 2012 Share Posted June 9, 2012 Z własnego doświadczenia wiem, że mrówki nie są zainteresowane plantami i w żaden sposób im nie szkodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMYK Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 10L donice to nie ma najmniejszego problemu z mrówkami korzeni nie uszkodzą a tylko poprawią Ci strukturę i przepuszczalność gleby Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho12 Posted June 12, 2012 Author Share Posted June 12, 2012 Ok. Dzieki za odp Link to comment Share on other sites More sharing options...
smpmaju Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 Przynajmniej korzenie będą lepiej oddychały Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzejson p Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Siema, mrówki pomagają do czasu ... już czytałem na nie jednym forum że gdy kwiaty zaczynają sie pojawiać(kwitnienie) to mrówki ciągnie do słodkiego zapachu oraz formujących się lepkich topków. także wszystko jest możliwe, również mozna stosowac lepką taśme ogrodniczą na dolną część łodygi i miejmy nadzieje że to zatrzyma mrówki i inne szkodniki pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
macho12 Posted August 13, 2012 Author Share Posted August 13, 2012 To co w końcu z tymi mrówkami. Jest jakiś nieinwazyjny sposób pozbycia się ich?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.