Kuuba_24 Posted June 3, 2012 Share Posted June 3, 2012 zastanawiam się nad tym jaka pora dnia zawsze odpowiada rolmokom. i Ile czasu pracujecie. Ja preferuję poranki no i trochę czasu to zawsze zabiera w sumie w zależności od tego co do zrobienia... Jeśli temat jest głupi. od razu do kosza ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted June 3, 2012 Share Posted June 3, 2012 zalezy od przypalowosci miejscowki wiekszosc powinna byc jak najmniej przypalowa, czyli taka zeby sobie tam mozna bylo zawsze zajrzec. W laskach trzeba unikac lesnikow, drwali (najdluzej widzialem zeby robili od 9 do 17) itd. Niekiedy trzeba chodzic noca jak sa grubsze miejscowki i np zbiory Temat ogolnie troszke dziwny i przypalowy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuuba_24 Posted June 3, 2012 Author Share Posted June 3, 2012 zdaję sobie z tego sprawę że dziwny i przypałowy jak go nazwałeś. ale pojawiła się już pierwsza rada. leśnicy pracują zazwyczaj rano, i nie do samej nocy. może ktoś wie coś o myśliwych ? wiecie o co chodzi... raczej o to żeby dowiedzieć się kiedy nie chodzić YaMan! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndnf Posted June 4, 2012 Share Posted June 4, 2012 Ja radzę uważać również na wędkarzy, bo to poranne skurczybyki. Ze względu na czas pracy, wolę nawozić, podlewać, przesadzać z samego rana i nie raz idąc o 4-5AM widzę jak amatorzy ryb wyjmują toboły i idą łowić. Można się nieźle oszukać. Jeżeli macie niedaleko wodę to bardzo wcześnie rano lub tuż przed zmrokiem można natrafić na kłusoli- zastawiających siatki na wodach publicznych:) Z drwalami też jest różnie. Mi w zeszłym roku wyjebali 3 choinki rosnące zaraz przy moim spocie (9 automatów). Może jak drzewo ściąć wiedzą, ale o roślinach nie mają żadnego pojęcia- efekt wizyty - jeden złamany szczyt, reszta cała. Najgorsi są leśnicy, bo oni i znają teren i znają się na roślinach. A co do myśliwych bym się nimi nie przejmował, raczej tylko zbłąkanymi kulami;f Kiedy polują zawsze słychać rogi, szczekanie, albo odgłos wystrzału, a wtedy po prostu trzeba sobie zrobić wolne:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuuba_24 Posted June 4, 2012 Author Share Posted June 4, 2012 o to To.! wędkarze zaczynają o wschodzie słońca. w południe i popołudnie wolne, i znów o zachodzie słońca. miałem ostatnio przypadek że tam gdzie biorę wodę z rzeki pojawiło się siedzisko. : ( plus z wędkarzami jest taki że pilnują tylko rzeki, i to swoich siedzisk, wokół chaszcze i pokrzywy, do tego zupełnie nie interesują się pobliskimi krzakami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smpmaju Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 Dla mnie i tak najgorszymi myśliwymi jest zwierzyna ;p zawsze wywęszą zdobycz która sobie spokojnie rośnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jureczek Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 pozostają jeszcze kłusownicy. czas działania: wieczór-noc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uciulanygiecik Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 co do mysliwych to tak naprawde zawsze mozna ich trafic. poluja najczesciej noca/o swicie ale w dzien tez sie zdarza, jesli nie to moga jechac "zanęcać" mówiąc po wędkarsku. bo tez to robia jesli ktos nie wiedzial takze generalnie ruletka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.