coolboy Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Sory za post pod postem, ale całe wypociny na marne:D Liczniki elektroniczne nie nadają się do sprawdzania poboru przez HPS'a. Podłączyłem licznik tarczowy, taki najzwyklejszy. Z przeliczenia naliczonych kWh HPS 100W pobiera 118W więc prawidłowo. Polecam wszystkim którzy chcą liczyć pobór swoich boxów zamontowanie takiego licznika domowego, koszt około 40zł w sklepie elektrycznym. Na wyjściu z licznika zamontowałem gniazdko i mogę zmierzyć co chcę. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
LepiSie Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 tak to jest jak sie uzywa starych balastów magnetycznych, brak kondensatora, lub jego zużycie, lub tez sam statecznik już wyciąga kopyta i zaczyna pobierać o wiele więcej prądu niż powinien, moj Lumatek 600w pobiera coś ok. 630w jak kiedyś sprawdzałem, Link to comment Share on other sites More sharing options...
sweetusher Posted January 18, 2013 Share Posted January 18, 2013 Mój Hps 600 W pobiera dokładnie 603 W - jest bezpośrednio podłączony do watomierza Balast zwykły magnetyczny PRO GIB Żarówka Philips 600W PEACE Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 jak jest dobry miernik prądu to nie ma znaczenia czy to jest lampa kwantowa czy inne ustroijstwo, ma pokazywac tyle ile bierze bo oblicza na zasadzie poboru pradu. Dlatego Coolboy twoj miernik mogl byc zepsuty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.