Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Kwitnienie

Recommended Posts

Opublikowano

Witam. Mam problem ze swoją roślina, tak myślę przynajmniej przeglądając growlogi użytkowników, roślina ma 48 dni, jest to odmiana pandora af fem, na warunki nie powinna narzekać moja pani ale coś jej nie idzie kwitnienie, wygląda podobnie do tej, ma tylko trochę mniej włosków, nie wykazuje żadnych oznak niedoborów na liściach, podlewam ja teraz woda z nawozem canna terra flowers 2-2-4, ziemia ma ph 6.0-6.5, 7k lumen, lampy max 10 cm od szczytów, 0.18m pow, 2 wentylatorki wdmuch i wydmuch, wilgotność 40-55%, temp dzień do 28, noc 20-22, 19/5 swiatło, czasem dostanie do środka mała świeczkę, to trochę co2 dostanie. Co może mieć negatywny wpływ na to że ona się tak mozolnie rozwija , ostatnio mogła mieć stresa bo przycinałem liście,i poprawiałem fima, co w sumie nic nie dało bo ona dalej pnie się w górę i najmniejsze odrosty pną się do światła. Czy może ona kwitnie tak słabo przez kłopoty w dzieciństwie kiedy jeszcze była na "weg"?
Problemy były następujące, 2 razy jej zgasło światło jak jeszcze była mała w 7 dniu potem po 3 dniach znów , po około 2 tyg byłem zmuszony przenieść ja w inne miejsce i w inny box,, nie mając wtedy funduszy była dzień pod jedną świetlówką 20w, za 2 dni kupiłem następną, i gdzieś tak po tygodniu dostała już wystarczającą ilość lumenów, wtedy jakoś zaczęła kwitnąć.
I tu rodzi się pytanie, czy trzymać ja dalej i obserwować czy się "ruszyła", czy może ona się już nie wyrobi z kwiatami, bo jej zabraknie czasu, ponieważ gdzieś wyczytałem czy słyszałem, albo mi się w głowie uroiło , że roślina ma jakąś określaną ilość dni życia, i po prostu padnie zanim dojdzie?
Pozdro, z wami.

Opublikowano

Nasiono jest z dobrego banku, wątpię żeby było z nimi coś nie tak, i nie mam też porównania do innych roślin tej odmiany, w boxie mam 3 świetlówki osram 30w, 2500k barwy, i jedną 23w , roślina nie jest wyciągnięta, wręcz przeciwnie jest w donicy 11l, ma ponad 10 odrostów i kupa liści które mi się juz ledwo mieszczą w boxie 30-40-60cm, szczyty są 2-3cm od lampy teraz. Co do zdjęć to tak podchodzę do tego trochę sceptycznie póki co, ale wygląda mniej więcej tak, 20cm wysokości przy lst, i od góry nie widać donicy fi 26cm, ładna zieleń, ale zauważyłem ze końcówki górnych partii liści lekko zbrązowiały, więc dałem je 1cm w dół, jeśli to nie temperatura to będę działać dalej.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+