Insider Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Witam, ogolem ogarniam rolnictwo ale ciekawi mnie jedna rzecz, a mianowicie jak ustabilizowac planty po przesadzaniu, sa to planty miesieczne nie auto. Jak wiadomo sie nie da w nienaruszonym stanie przesadzic planta zawsze urwie sie czesc korzeni i roslina po tym dostaje w du*e. Co zrobic aby roslinka wrucila do zdrowego vega? Ukorzeniacz poradzi cos na miesieczne planty? Moze cos innego jakies inne opcje? Prosze o porade z gory dziekowa i pjona Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZbaQs Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 przedewszystkim musisz sie starac mozliwie najmniej naruszyc korzenie, co jest oczywiste.. pozatym przesadza sie tuz przed ciemnia. no i najwazniejsze.. ukorzeniacz.. tak zdecydowanie Ci pomoze, wlasnie po to sa produkowane, by zalagodzic stres spowodowany przesadzaniem, niewazne czy plant ma miecha czy tydzien, ukorzeniacz zajebiscie leczy ;p osobiscie polecam rhizotonic z canny btw. nastepnym razem staraj sie ciut wczesniej przesadzac rosliny do donic docelowych/ziemi, czym pozniej to ogarniesz tym bardziej zaszkodzisz roslinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgrass Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Oczywiście że da się przesadzić planta nie uszkadzając korzeni. Trochę pomyślunku i sprawne rączkiJakiś stymulator korzeni pomoże, śmiało lej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insider Posted July 3, 2011 Author Share Posted July 3, 2011 raz tylko naderwal mi sie kawalek korzonka ale to z mojej winy , bo kwiatek nie byl wczesniej podlewany , a tak po dobrym podlaniu nawet ziarnko nie spadnie hehe , planty byly przesadzane do drugiej ziemi na spocie wiec troche sie pouszkadzaly. Ale zrobie jak mowicie i bedzie dobrze. Dzieki za wypowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.