Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Pomoc z projektem - piwnica / spiżarnia / growroom

Recommended Posts

Opublikowano

wielkie dzięki, dziś już zacznę trochę robić i wrzucę fotki z postępów.

Jeszcze chciałbym się dowiedzieć jak z tymi wentylatorami?(opisałem w pierwszym poscie);]

jak dla mnie to musisz miec jeden wentyl in i jeden out plus najlepiej dwa mieszajace. Ten co masz zamontuj zeby ci wtlaczal powietrze do srodka, a taki co bedzie wyciagal to kup w zestawie z filtrem bo tu juz trzeba patrzec na parametry.

Opublikowano

mam jeszcze pytanie związane z oświetleniem: ile będę potrzebował lamp i o jakiej mocy?

bo zamierzam dziś już zabrać się za sufit i od razu puszcze kable

Gdzieś czytałem, ze są lampy w których mogę wymieniać żarówki MH na HPS, jak to jest? może ktoś podać linka do takich lamp;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieki
może ktoś sie jeszcze wypowiedzieć o LEDach, czy ten panel jest warty zachodu? do tego dokupił bym jeszcze jakąś cooltube...co o tym sądzicie?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam po długiej przerwie. Room już prawie wykończony.(jutro wrzuce kilka fotek)

Jednak zdecydowałem sie na LEDy, zakupiłem panel o 8:1 o mocy 500w. Zobaczę jak będą roślinki rosly..jeśli słaba będzie wydajność to po miesiącu coś moze jeszcze dokupię.

Mam jeszcze pytanie odnośnie podłogi...na wylewkę położyłem styropian 1cm a na to coś jak papa ale nie asfaltowa.Co na to jeszcze najlepiej polożyc aby odbijało promienie..bo czarna podłoga to chyba niebardzo? :zmiazdzony:

Opublikowano

kumpel z wysp mi przysłał. sam używa takiego samego panelu i sobie bardzo chwali.
jak taki znawca jestes to możesz mnie oświecić jakich jeszcze promieni potrzebuje...bo nic na ten temat nie znalazłem

Opublikowano

kiepsko szukałeś w takim razie, nie od dziś wiadomo że do poprawnego flo potrzaba czegoś wiecej niż dwa spektra, nie wazne w jakim ratio ustawione, nie dają one pełnego efektu, kolejna sprawa to penetracja, o ile twoj led nie jest 3w-1c to lipa inaczej, bo te 3w-3c to tak naprawde 1w-1c czyli lipa znowu, trzeba na takie sprawy patrzec niestety,a co do spektr, wez wejdz sobie na prawdziwe strony konkretnych producentow ledow i popatrz jakie oni maja spektra dokladnie... odrazu zobaczysz ze wszystkie sa prawie 3band i w góre.. co oznacza 3 i wiecej spektr, przykladem moze byc GS300/600/900/1200 lub jego ulepszona wersja Pro Bloom to są prawdziwe LEDy ktore naprawde opłaca sie kupic.... wszystko 2band to lipa IMO.

Opublikowano

musze przyznać, że takiej sensownej informacji nie znalazłem. :rolleyes:
masz może jakieś namiary gdzie można kupić już konkretne panele...w necie znalazłem coś takiego Gs600-Quantum

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+