-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
I teraz już śmiało zwiększaj ilość wody bo będą Piły coraz wiecej -
Dzisiaj mam ścinkę to później wrzucę fotki na normalnym świetle a drugie kumpel jak byś przeczytał wszystko uważnie to wiedział byś że są półtora miesiąca na wegu a dopiero drugi raz dostały karmienie bo opózniłem je ze wzrostem z uwagi na to że za szybko je wykiełkowałem 😁 -
To jest złudzenie kumpel od lampy -
Siema 👊 w nasze małej rodzince😉😁 widzę root booster od GHE 👍 j używam całej gamy nawozów od nich ale dopiero teraz kupiłem organiczne bo wcześniej jechałem na mineralnych. -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie.. 🙂 Jestem nowy na tym forum i mam nadzieję, że razem będziemy sobię wzajemnie pomagać 😁 W ramach wstępu: grow box własnej roboty o A do Z (będą chętni to założę temat z opisem jak stworzyłem tanim nakładem finansowym 😉) A więc zaczynamy 😈 Box 80x110x120 Wentylator tłoczący, wyciągowy, mieszający oraz dodatkowo nawilżacz powietrza. Oświetlenie 10 żarówek LED (na forum jest temat o tych żarówkach "od żyrandola " 😁) TAK- dają świetnie radę. To czwarta uprawa na nich i jestem mega zadowolony 😉 jedynie ściąłem klosze i jest jeszcze lepiej.. Tyle z wstępu.. Dzisiaj zauważyłem, że siewki zaczęły powoli wychodzić z ziemi więc zostało włączone oświetlenie ( narazie 6 żarówek) oraz nawilżacz. Pestki jak w tytule. Temperatura 22,6 ale delikatnie ją podbiję i wilgotność 78% Podłoże: 3/4 donic Biibizz All Mix, od góry 10 cm light mix, ostatnie 3 cm Ziemia kwiatowa wymieszana ze specjalną dla storczyków aby zapewnić dotlenienie. Im siewka będzie większa i mocniejsza oraz będzie miała większy i mocniejszy korzeń, będzie z delikatnej ziemi i słabym nawozie przechodzić głębiej nie przypalając się od nawozów, aż wejdzie już dobrze rozwinięta w docelowe podłoże i będzie w pełni pobierać wartości odżywcze z gleby 🙂 Gleba delikatnie zwilżona a w nawilżaczu podaję wraz z wodą Root Booster bo siewki mając słabo rozwinięty układ korzeniowy więcej pobiorą stymulatora przez liście z otoczenia. Oświetlenie zawieszone około 35 cm ale będę regulował jak pokażą się liście. Na fotkach rzut na donice oraz nawozy które będą w miarę potrzeby używane przy uprawie i nawilżacz z rurą doprowadzoną do boxu żeby mógł stać na zewnątrz (więcej miejsca w środku 😉) Tak więc ten post zaczyna uprawę i fotorelację 💪👌
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts