adydas10 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Drodzy forumowicze i zarazem rolnicy zwracam się do was z prośbą co mam robić, bo rośliny już w ziemi a tu mi zapowiadają przymrozki z soboty na niedzielę w nocy. Wystarczy jeśli rośliny przykryją na noc połówkami od butelek + opcjonalnie jakąś folią ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PicoRoxo Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 tak, zakrywaj butelka, ew. wokol planta jakims siankiem (sucha trawą) co troche tez pomoze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest GleenShe Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 jesli rosliny sa juz wieksze wbij pare tyczek w kolo rosliny i naloz worek nylonowy np. do smieci (tylko te z grubszej foli ) i u dolu obsyp piachem i gotowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest blancos Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Buteleczki raczej powinny wystarczyć ewentualnie możesz zrobić mini szklarnie , stelaż z deseczek lub listewek malutkich i folia w ogrodniczym taka jak do szklarni . Potem to obić do okola i lecisz o ile masz taką możliwość Link to comment Share on other sites More sharing options...
NO Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 czy las zatrzymuje coś ciepło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NO Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 U mnie już dzisiaj sypał śnieg, chyba bedzie trzeba znów pestki zamawiać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiki Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Wie ktoś może jak długo ma się ta gówniana pogoda utrzymać?? Od soboty lecę z kiełkowaniem - jestem w dupie, bo zimno w całym domu było i nasionka mi dzisiaj dopiero ledwo co kiełki wypuszczają (od 2 dni na talerzyku). Moim marzeniem jest, żeby skrzaty wysadzić do ziemi pod koniec tygodnia, bo nie mam warunków do trzymania na chacie, ale co będzie to zobaczymy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cielak Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Taka pogoda glownie dzisiaj , od jutra powinno byc coraz lepiej. Mysle ze pod koniec tygodnia bedziesz mogl probowac cos wysadzac, zreszta zobaczymy sami pogoda jest nieprzewidywalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebook Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 No moze byc ciasno jak sa male rosliny tym mniejsza szansa na przetrwaie czegos takiego. W kazdym razie wysadzone napewno dostana niezle po dupie i pozgina je niezle jesli nie padną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.