GanjaFarmer.pl Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 5 x Ak47 x LowSnow, dla pierwszej osoby która powie z jakiej piosenki jest podkład do tego kawałka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hustlaloc Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Jeśli chodzi o sampel to będzie zapewne James Brown - The BossEDIT:Ja również dziękuję organizatorowi Link to comment Share on other sites More sharing options...
GanjaFarmer.pl Posted February 22, 2011 Author Share Posted February 22, 2011 no i gratuluje prawidłowa odpowiedz!"James Brown - The Boss ..."Pytanie 2:Z czego zrobiony jest kawałek Duck Sauce - Barbra Streisand?Nagroda ta sama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Als Posted February 22, 2011 Share Posted February 22, 2011 Boney M Gotta go home !To odpowiedź na drugie pytanie konkursowe, a chodziło o pochodzenie sampli z Pozdrawiam i dziękuje za organizacje tego konkursu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mawero Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 no to szybko poszło ehehehh, trudno nie zdążyłem ;p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumcia Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 Ja mam małe sprostowanie, barbara steresiad, to chyba było inspiracją dla boney m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Als Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Sprostowanie do sprostowania Polecam przesłuchać wszystkie 3 utwory o które się rozchodzi, a wtedy wyraźnie słychać ,że więcej podobieństw ma wykonaniem Boney M a Duck Sauce niż Nighttrain a Duck Sauce zresztą pytanie było o sample do Barbra Streisand, a autorzy sami przyznają, że pochodzą one od Boney M , chociaż mówią jednocześnie,że wiedzą o pochodzeniu pomysłu Boney M, czyli grupie Nighttrain i utworze Hallo Bimmelbahn Od zawsze wiadomo, że Boney M lubiło przerabiać trochę utwory innych i dobrze na tym wychodzili dobry przykład to utwór jamajskiej grupy The Melodians - Rivers of Babylon, który to został przerobiony i bardzo mocno spopularyzowany przez zespół Boney M chociaż mi bardziej podoba się oryginalne wykonanie Rivers of Babylon to i tak mało osób o nim wie...Pestki doszły bardzo dziękuje jeszcze raz organizatorowi pestki duże, ciemne i bardzo dobrze zapakowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.