CzowieK Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Za ten suchar dam Ci puchar ! Tematu na trawce chyba nie było Mimo to ciężko mi było się powstrzymać !Moim zdaniem Palikot jest dziwny, albo go tak media kreują i ja jestem poddawany propagandzieLubi się popisywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 dość archiwalna wypowiedź. dziwię się, że istnieja ludzie, którzy tego nie widzieli., Sam Palikot. fakt dziwak i czasami cos walnie nie tak. Ale poza tym zajebisty gosć. Miałem okazje być na jego wykładach (na zajęcia "Teorie strategii" prof zaprosił gościa. Był nim palikot.) zero słowa o polityce itp. Zasadniczo gość jest tak inteligentny i tak dużo wie na różne tematy, że szczęka opada nam zwykłym studentom. A to jako ciekawostka: Zajęcia prowadził prof. zw. dr hab. Obłój Krzysztof, prywatnie przyjaciel Palikota. Dla ludzi po/w trakcie zarządzania na dobrej uczelni (nie "wsgng- wyższa szkoła gotowania na gazie") chyba nie musze tłumaczyć kim jest obłój. Dla ludzi niewtemacie- Mój odnośnik encyklopedyczna wiedza. A tak obyczajowo, jest uważany za jednego z "góru" zarządzania strategicznego w polsce. A może zauwazyliście taką zależnosć, ze ludzie na poziomie raczej zadają się z innymi ludźmi na poziomie (inteligencja i kultura) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dieselM8 Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Juz to widzialem i moim zdaniem mowil calkiem sensownie :zbakany: Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHa Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Dopóki społeczenstwo nie bedzie usdwiadomione na temat miekkich narkotyków, do wtedy nic sie niezmieni.A tu bardzo sensowna wypowiedz Palikota Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRANIO Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Kubilla podsumowal :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ndnf Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Tyle, że mówi:) Ważne co mówi, ale ważniejsze w polityce jest kiedy mówi, abstrahując od wiedzy jaką posiada, czy osobistych poglądów. To co się mówi między znajomymi w jakiś sposób określa "ja" w oczach innych. To co się mówi publicznie buduje wizerunek "ja" w oczach milionów. To mógł powiedzieć tylko ktoś o jego opinii, niezależnie czy mówił szczerze, czy nie, ważne że powiedział. Fajnie, że się z tego cieszycie, fajnie że piszecie o zarządzaniu strategicznym, o jego inteligencji, tylko co to CenzurA ma do rzeczy:)? To było powiedziane przed kampanią prezydencką. Niedługo przed utworzeniem ruchu poparcia palikota itd. Oczywiście w naszej sytuacji trzeba się cieszyć z drobiazgów - patrz: ochłapów rzucanych w konkretnym celu. Dlatego dla mnie zawsze Mikke> reszta. Typ zdobywa poparcie, a ryzykuje stawiając "racjonalnie -rewolucyjne" tezy gdy się go pytają. Jeżeli obraziłem czyjeś sympatie polityczne, trudno. Jeżeli oceniłem osobę nie wypowiedź, trudno. Jeżeli mimo ogólnodostępnej ze wszech miar państwowej edukacji nie zaczniecie myśleć swoim rozumem, a nie polegać na autorytetach, czy inteligencji innych, wasza-nasza strata. Nie mówię o działaniu, ale o myśleniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.