Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Starsze liście tracą wigor i usychają

Recommended Posts

Opublikowano

Witam

Mam dziwną sytuacje ostatnio długo nic nie działałem i teraz mam coś i na każdej roślinnce są takie objawy dodam że na początku wszystko było ok. Ale nie wiem czy nie pomyliłem wody na flo i nie podlełem taką. Jak widać są to tylko starsze liście, są bardzo kruchę oraz w większości przypadków dalej są zielone.

Co im dolega:
- za dużo nawozów
- za niskie ph
- coś innego

Jeżeli tak to co by tu robić, dzisiaj podlalem roslinki sama woda z wodnym roztworem wapnia aby zmienic odczyn.

Opublikowano

przydaloby sie gfdybys napisal troche wiecej informacji. Niz nie powiedziales jak czesto nawozisz ile i co podajesz, jaka ziemia i jakim ph podlewasz.

DOdatkowo liscie nie powinny miec stycznosci z ziemia. Jak wentylujesz pomieszczenie?

Napisz tez wiek roslin i co w jaki sposob mogles pomylic wode z nawozami na flo.

Opublikowano

przydaloby sie gfdybys napisal troche wiecej informacji. Niz nie powiedziales jak czesto nawozisz ile i co podajesz, jaka ziemia i jakim ph podlewasz.

DOdatkowo liscie nie powinny miec stycznosci z ziemia. Jak wentylujesz pomieszczenie?

Napisz tez wiek roslin i co w jaki sposob mogles pomylic wode z nawozami na flo.

ogolnie nawoze caly czas ale w malych dawkach, co jakis czas daje wieksze dawki (co 2 tygodnie), ziemia ciezko powiedziec sam nie wiem ale powinna miec okolo 7ph. Obecne podlewalem kranowka bo nie mialem czasu na co innego. Wczesniej kupowalem destylowana i wszystko sam robilem ale nie bylo czasu teraz bedzie weicej to pasuje tak zrobic. Ogolnie temperatura jest okolo 20stopni, co 2 godziny na 15 min wlacza sie wentylator wdmuchujace swieze powietrze. Rosniln wiek ciezko powiedziec bo nie pamietam ale pewnei tak 14-20dni wiem ze male bo je zaniedbalem. Pomylilem sie poniewaz byly takie same butelki jedna na flo drugi na weg. I po kilku dniach jak chcialem podlac nie pamietalem ktora jest ktora, zdarza sie

Opublikowano

troche przenawozenia, troche ph, ciezko powiedziec

wlasnie to jest najgorsze ze ciezko powiedziec co to dokladnie jest. Narazie zwiekszam ph od nastepnego tygodnia zrobie plukanie z uzyciem wody destylowanej moze pomoze.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+