Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Znalazłem to w Wielkiej Księdze Topów - Big Book of Buds

DJ Short:

Niepełne tłumaczenie:

Breeding i produkcja wysokiej jakości cannabisu to bardziej sztuka niż nauka. Kreatywny umysł i intuicja są niezbędne by odnieść sukces w tej branży. Niektóre zioła mają przyjemny smak dla podniebienia co dla konesera trawki może być jednoznaczne z 'fazą'.

Gama smaków i zapachów wytwarzanych przez rośliny cannabis jest nadzwyczajna. Żadna inna roślina na naszej planecie nie może dorównać paletą smaków i zapachów ganji. Zakres możliwych smaków i zapachów które człowiek może wyczuć jest ogromny i złożony. Do dziś nikt nie stworzył w pełni użytecznej mapy, aczkolwiek Ann Noble wymyślił "koło aromatów" dla przemysłu winiarskiego, które to zainspirowało mnie do stworzenia podobnej mapy dla cannabis.

Jak w odpowiedniku, kategorie rozdzielają się z głownych na bardziej specyficzne. Dla przykładu, kategoria "owocowe" przejdzie w "jagodowy" i "cytrusowy", cytrusowy rozdziela się na bardziej wyraźne smaki "cytryny", "limonki" i "pomarańczy".

Zakres wszystkich zapachów i smaków przedstawionych na mapie jest możliwy do osiągnięcia. Niektóre z nich są już dobrze znane i wydzielane przez rozpowrzechnione (popularne) odmiany cannabis, kiedy niektóre ze smaków wymagają krzyżowania by osiągnąć dany smak/zapach. (...)

Intensywność smaku i zapachu może się róznić, wiele odmian wydziela najmocniejszy smak i zapach gdy są uprawiane na zewnątrz w regionie ich pochodzenia. Zwróćmy uwagę na to że zapach i smak mogą różnić się zależnie od sposobu w jaki uprawiamy oraz od stopnia rozwoju naszych roślin.
Aromat żywego szczyta może być całkowicie inny od wysuszonego lub palonego, dym przy wciąganiu i wypuszczaniu może mieć także inny smak.

(...)

Pozdrawiam :peace:

Opublikowano

Też się zastanawiałem co ten DJ Short palił

No ale cóż, przetłumaczyłem to co było

Teraz niech ktoś przetłumaczy ładnie wypowiedź DjShortsa

Opublikowano

Miałem kiedyś kilka White Sharków AF od ggs regular, po curringu temat zdecydowanie był chemiczny w smaku, taki dzwiny nie dało się tego porównać do niczego, po prostu chemiczny, sztuczny. Dużo osób mówiło przy paleniu: "o kur** ale chemik! ale zajebisty...", a temacik był czysty natural bez żadnych chemicznych nawozów

Podzielcie się swoimi przygodami ze smakiem i zapachem ziela

Napiszcie jaka odmianka, out czy in, jakie nawozy, zapach i smak...

:peace:

Opublikowano

ja podobnie jak włochaty dorzuciłbym tam zapach gówna, bo też miałem przyjemność mieć taką roślinkę w boxie :P

teraz wiem skąd się wzieło powiedzeni good shit...

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+