Skocz do zawartości
thc-thc

centrummarihuany

Smak marihuany - DJ Short, Big Book of Buds


rud3

Recommended Posts

Znalazłem to w Wielkiej Księdze Topów - Big Book of Buds




DJ Short:


Niepełne tłumaczenie:
 

Breeding i produkcja wysokiej jakości cannabisu to bardziej sztuka niż nauka. Kreatywny umysł i intuicja są niezbędne by odnieść sukces w tej branży. Niektóre zioła mają przyjemny smak dla podniebienia co dla konesera trawki może być jednoznaczne z 'fazą'.

Gama smaków i zapachów wytwarzanych przez rośliny cannabis jest nadzwyczajna. Żadna inna roślina na naszej planecie nie może dorównać paletą smaków i zapachów ganji. Zakres możliwych smaków i zapachów które człowiek może wyczuć jest ogromny i złożony. Do dziś nikt nie stworzył w pełni użytecznej mapy, aczkolwiek Ann Noble wymyślił "koło aromatów" dla przemysłu winiarskiego, które to zainspirowało mnie do stworzenia podobnej mapy dla cannabis.

Jak w odpowiedniku, kategorie rozdzielają się z głownych na bardziej specyficzne. Dla przykładu, kategoria "owocowe" przejdzie w "jagodowy" i "cytrusowy", cytrusowy rozdziela się na bardziej wyraźne smaki "cytryny", "limonki" i "pomarańczy".


Zakres wszystkich zapachów i smaków przedstawionych na mapie jest możliwy do osiągnięcia. Niektóre z nich są już dobrze znane i wydzielane przez rozpowrzechnione (popularne) odmiany cannabis, kiedy niektóre ze smaków wymagają krzyżowania by osiągnąć dany smak/zapach. (...)

Intensywność smaku i zapachu może się róznić, wiele odmian wydziela najmocniejszy smak i zapach gdy są uprawiane na zewnątrz w regionie ich pochodzenia. Zwróćmy uwagę na to że zapach i smak mogą różnić się zależnie od sposobu w jaki uprawiamy oraz od stopnia rozwoju naszych roślin.
Aromat żywego szczyta może być całkowicie inny od wysuszonego lub palonego, dym przy wciąganiu i wypuszczaniu może mieć także inny smak.

(...)



 

Pozdrawiam :peace:

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Miałem kiedyś kilka White Sharków AF od ggs regular, po curringu temat zdecydowanie był chemiczny w smaku, taki dzwiny nie dało się tego porównać do niczego, po prostu chemiczny, sztuczny. Dużo osób mówiło przy paleniu: "o kur** ale chemik! ale zajebisty...", a temacik był czysty natural bez żadnych chemicznych nawozów

Podzielcie się swoimi przygodami ze smakiem i zapachem ziela

Napiszcie jaka odmianka, out czy in, jakie nawozy, zapach i smak...


:peace:

Odnośnik do komentarza
Share on other sites

Gość
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+