Trust Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Serdecznik syberyjski (Leonurus sibiricus) – gatunek rośliny zielnej należący do rodziny jasnotowatych. Pokrój: Dorasta nawet do 2 m wysokości, słabo rozgałęzia się.Kwiaty: 1 cm długości, lawendowe, różowe lub fioletowe.Działanie psychoaktywne: Serdecznik syberyjski jest popularną używką do palenia, rekreacyjnie stosuje się go głównie w Brazylii i Chiapas. Działanie tej rośliny pod względem efektów psychoaktywnych jest podobne do konopi indyjskich, stąd często jest nazywana "małą marihuaną" (hiszp. marihuanilla). Często mieszana z marihuaną ze względu na synergiczne działanie obu używek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albrecht Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Ciekawe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hassan Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 mam 50 nasion tego 9 wysadzonych 7 wykielkowalo czekamy czekamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trust Posted March 21, 2010 Author Share Posted March 21, 2010 Tak się zastanawiałem czy gastro też jest po tym chyba sobie na outa rzucę coś takiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JaY! Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Czarli, czasem jest a czasem nie w tej roslinie jest fajne ze nie trzeba palic kwiatow jak w bace, ja najbardziej lubilem cala roslinke, czyli kwiaty + liscie ususzone, kwiatki daja fajny posmak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest madman Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 sadziłem kiedyś tą roślinę jest po niej znikoma faza nie opłaca się poświęcać na nią cennego czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kay Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 jak sie spali więcej to co się czuje? Opisz proszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Witam!! Jeśli możecie to napiszcie coś więcej na temat działania, skutków palenia i legalności. Coś o uprawie też by się przydało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kappei Sakamoto Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Ja w tym roku kupiłem parędziesiąt nasion Leonotis Nepetifolia (Klip Dagga'e) zw. na większą ilość substancji aktywnych i możliwości osiągnięcia większej ilości materiału z rośliny. Przynajmniej taką opinią sie sugerowałem podczas wyboru odmiany jaką wybrać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest madman Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Lajtowa faza po tym jest taka lekka zamułka poza tym w smaku jest okropne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts