Bartolini Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Witam wszystkich rozkminiaczy tematow udoskonalenia rzemiosła jakim jest kręcenie jointów. Moje pytanie brzmi następująco: Jakie macie metody kręcenia jointow potocznie nazywanych bleciakami? Widzialem Fotki jak kolesie krecili tzw. "tulipany" i inne dziwne jointy. Ja osobiście zaczynałem od wzykłego skręta z całej dlugiej bletki ale wkroczylem juz na wyzszy stopień kręcenia jakim jest tzw."gufi". Gufi jest dobry bo odrywa sie nadmiar bletki i mozna uformowac jointa idealnego, ale potrzeba do niego troche wiecej śuwaksu. Ale wracając. Może Wy wiecie jak kręcic inne joint? Chodzi mi o naprawde bardzo trudne konstrukcje, uwielbiam krecic jointa w dobrych warunkach na dobrej kosie a prucz tego lubie gdy ziomale mówią "ale zajebisty joincik" Prosze o napisanie wszystkich metod kręcenia jakie znacie ) BLESS!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechu Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Skręć windmill'a to kolesi zatka ;D Learn How to Roll A Joint! A full joint rolling guide for beginners. http://www.weedfarmer.com/joint_rolling/index.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeHaCeusz Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 dla mnie najlepsze są tulipany jointy wpisz na youtube tulip joint kozackie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrick031 Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Na TEJ stronie masz to samo co dał Mechu, tyle, że po polsku . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaqbek21 Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 heheheh to dobrze tak jak pisalem... dla mnie liczy sie JAKOŚĆ a nie wiecej i predzej wez pod uwage, ze to co jest w konkursie bylo zrobione tak po prostu z marszu... aparat byl pod reka to zaczelismy krecic... oczywiscie mozna o wiele bardziej pokombinowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartolini Posted February 7, 2010 Author Share Posted February 7, 2010 No, mam zajawke na windmilla. Zawsze myślalem ze to wszystko to sa bletki a to poprostu cos na podobe jointowego szkieletu sie wszystko opiera. Propo tych tulipanów, to skręcilem jednego z samego tytoniu na próbę i nawet mi wyszedł, napewno jutro zapale taką "rakiete" Nie ma to jak zdolne palce i serce które wkładamy w każdego bleciaka co nie? Ja osobiscie gdy mam do wyboru zjarac 3 rurki to wole skręcic dobrego lolka i chillować przez dłuższą chwile np. przy dobrej muzie albo przy piwsku z kolesiami Jezeli ma ktoś jakies swoje patenty których używa przy kręceniu niech pisze. Wszystkie doświadczenia mile widziane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafael31 Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Polecam Joint Rolling Handbook, kiedyś było w downloadzie forum a teraz nie wiem czy jest takowy Lubię ukręcić niekonwencjonalnego bata a do każdego się przykładam żeby był równiutki, prościutki itd.Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hestro Posted March 27, 2011 Share Posted March 27, 2011 Odświeżam wątek Fajne takie konkursy Dożynki 2011 Szkoda tylko że nie w Polsce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.