-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka1 comment
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Wesoły Ogród Aliena · Opublikowano
Właśnie dlatego wale pół na pół z demineralką i EC wychodzi mi ok410 a wtedy dałem samą demineralke bo nie odstawiłem kranówki😅 A do tego inokulantu dodać tą sól czy przy podlewaniu czysta wodą podać? -
Przez Men_of_Rust · Opublikowano
Witamy. Ze względu na duży Hot spot na łączeniu paneli musiało pójść przemeblowanie bo ppfd na wysokości Fat Bastard było 1200. Jak widać na którymś z foto odbiło się to na paru wiatrakach i tyle z całej powstałej szkody. Fat Bastard zamienił się z najniższym mixem i muzyka gra. Mały mix na chwilę wyleciał z boxa i mogłem zrobić mu fotkę w świetle dziennym. Reszta krzaków jest nie wyjmowalna z boxa bez jakiś szkód więc do dnia kosy nie wyjadą one z boxa. -
Jak masz tak twardą wodę to mieszaj 50:50, rozcieńczysz dziadostwo a dalej woda będzie mieć EC jak należy. -
Przez Wesoły Ogród Aliena · Opublikowano
Wiesz co tyle że ja mam strasznie twardą tą wodę bo ponad 800ec w krainie i po przez mieszanie chcę zbić tą ilość wapnia bo z tego co się orientuję to wapń może blokować potas. Dlatego tak zacząłem robić i szczere to zauważyłem poprawę w ostatnim grow. A ty co myślisz o tym że nadmiar wapnia może blokować inne składniki? -
Woda demineralizowana u mnie tylko w hydroponice się sprawdzała,w każdym innym rodzaju uprawy robiła same szkody i nic pozytywnego nie wnosiła. Co do soli to jak najbardziej ta co kupiłeś się nada ale osobiście użyłbym normalnej wody.
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts