Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Witam ruszam z drugą uprawą, pierwsza średnio udana 😂 

poniżej sprzęt 

namiot 70x70x160 

wyciąg od Spider farmer inch 4 

wentylator mieszający od SF 

lampa od Spider farmer g1500 150w 

osuszacz jakiś chińczyk 

termostat tc 220 day/night 

ziemia bio bizz light mix 

nawozy bio bizz tri pack , heaven , alga mic , calmag 
Kiełki wyszły 4.01 z ziemii tmp 25-26.5 wilgotność 77-75% kpa 0.7-0.85 lampa 40% wysokość 50 cm 

Aktualnie podlewam po 50 ml sama woda ta jedna coś liścia ma pokręconego . 

IMG_5483.jpeg

IMG_5482.jpeg

IMG_5481.jpeg

Edytowane przez Mlody221293
Opublikowano (edytowane)

Dodam jeszcze doniczki,  mają 12 litrów bo zapomniałem , takie pytanie mam co do lampy jak to jest z podnoszeniem mocy , bo aktualnie w pomieszczeniu gdzie stoi box jest dość zimno i muszę dogrzewać boxa i wolałbym jak najszybciej przejść na 100% mocy lampy wiadomo jeszcze nie teraz ale kiedy mogę dać na maxa lampę  żeby nie popalić liści ? Albo co ile podnosić bezpiecznie moc lampy 

@kolober 

Edytowane przez Mlody221293
Opublikowano

Siemasz mordzia👊

Wiesz co tak naprawdę to możesz bardzo szybko podnieść moc ale lampę musisz dać wysoko i tyle. Poczekaj ze dwa tygodnie i daj im 100% ale lampę podnieś na jakieś 60cm i obserwuj jak się zachowują. Jak by liście zaczęły się zwijać w Tacos albo palić to podnosisz o 10cm ale jak ty masz lampę 150w to powinno być ok ewentualne będziesz musiał opuścić jak by zaczęły się prosić o światło. Ja mam lampę 320w i startuje na ustawieniach 30% mocy i 50cm wysokości od roślinek. Tak że u ciebie powinno być ok i dla pewności przepuściłem te info przez czatGP i jak chcesz to wyśle ci plan na zdrowe roślinki 😁 😉 👍 

Opublikowano

No to śmiało możesz tak zrobić tylko żebyś od razu nie walnął na 100% tylko stopniowo co 2-3 dni po 5%-10% im podnoś, patrz na reakcję roślin i dostosuj. Bo jak od razu jebniesz na 100% to stres mają bankowy 😉 i po tygodniu możesz zacząć zwiększać moc. I jak by zaczęły reagować że źle to podnosisz o np. 5-10cm i to tyle filozofii. 😉