Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witajcie, low rider, niemalże 3msc . A sprawa wygląda jak na zdjęciu. Pierwszy miesiąc z hakiem na tanim ledzie z neta. Zasięgnąłem porady i od tamtego czasu Mars hydro ts600 18/6h 

Ph 6-5-7. Podlewanie jak trzeba mniej więcej co 4-5dni z niewielką dolewką biohumusu.. ostatni miesiąc to dziewczyny w zasadzie stoją i nie wiem czy brak dobrego światła na początku nie zniszczył ich „rytmu” życia przez co już się nie odbija. To automaty a mają prawie 3msc. Topy nie puchną. Nic się nie zmienia, jedynie ta z lewej wyciąga się do światła gdzie zawsze było 20-30cm od światła i nic tylko podnosiłem lampę bo paliła liście. Box niewielki co prawda bo 40x40x90 . Doniczniki po 8-9L przesadzone z miesiąc temu z doniczek 5l bo zauważyłem że już brak miejsca miały na korzenie. Czy ciąg zaniedbań wynikające z braku wiedzy przekreśliły już te sadzonki ? Nic mi nie spuchnie i bez sensu to trzymać ? Posadzić jedną a najlepiej pelnosezonowa i zadbać kiedy ma wejść w kwitnienie czy da się coś jeszcze odratować ? Nie zależy mi na bombie, te odmiany ponoć działają przeciwlekowo i przeciwdepresyjnie i i na tym mi zależy najbardziej. 

IMG_1528.jpeg

IMG_1529.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Kolego mnóstwo niewiadomych..

Jakie światło, jaka gleba, jakie nawozy..

W sumie lampa spoko.. czas świecenia przy automatach nie ma znaczenia bo i tak wejdą w kwitnienie automatycznie..

Co ile podlewana? Jaką ilością i jak dawkowane nawozy jeśli takowe są..

Automaty są naprawdę super jeśli poświęcisz im minimum zainteresowania i przypilnujesz parametrów takich jak światło, wilgotność, temperatura.. ewentualnie nawożenie żeby miały jedzenie.. 

Mi te wyglądają na głodne.. spragnione i ze stresowane światłem..

Poczytaj też na przyszłość o treningu LST..

Pozwala on zmieścić w małym boxie coś większego..

Daj info na powyższe to może coś więcej postaramy się pomóc..

Edytowane przez Bestia_86
Opublikowano

0.7-1l na doniczkę co kilka dni, jak widzę że gleba już podsycha to podlewam. Nic na zaś. Ziemię kupiłem w lokalnym ogrodniczym o ph 6-6,5. Nawozów nie stosuje. Nic poza biohumusem raz na jakiś czas. nie mam wentylacji jeśli to ma jakieś znaczenie. Po prostu nie bardzo mam jak cokolwiek wrzucić. Nie mam gdzie wyprowadzić.

Opublikowano

Masz wiatrak mieszający?

Można kupić mały za grosze który będzie mieszkał powietrze..

Tam musi być ruch powietrza..

Potrzebny nawóz na kwitnienie z niskim poziomem azotu a wyższym fosforem i potasem..

Jaką masz wodę w kranie?

Jeśli twarda to zostaję nawożenie opryskiem. Szkoda roślin a za grosze możesz im dostarczyć pożywki i jeszcze coś z tego wyciągnąć.

Opublikowano

Wody nie sprawdzałam, zawsze podlewam po odstaniu doby, dziś podlecę do ogrodniczego i kupię coś za twoją sugestią. Wiatraczek z kompa aby mielił powietrze wystarczy czy coś na necie stricte zamawiać ?

Opublikowano

Cokolwiek co jesteś tam w stanie złościć żeby był ruch powietrza..

Woda jest bardzo ważna.. niby głupota bo woda to woda ale naprawdę...

Ja mam beczkę koło domu i z rynny deszczówka leci 😁👍