Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano

Witam. 

Mam problem z moimi krzaczkami.

Wysadzilem je na zewnątrz, póżniej przeniosłem do boxa. Mają 40dni.

Rosły w miarę dobrze. Temperaturę trzymam od 20 do 30 stopni. Wilgotność 55-75. Swiatlo 4/20. Ziemia Canna profesjonal. Dwa razy dawałem dolomit. Nawozy biobizz 3pack podlewam jak na instrukcji. Lampa 720w 2.9. 70 cm od roślinek. Ph 6.2.Niestety nie przypilnowałem ostatnio wilgotności i spadla do 40 na 3h. W tym samym czasie założyłem co2bag.

To co się stało z roślinami. Pozawijały się liście. Było to kilka dni temu. Teraz widzę że dalej się nie poprawia. W czym problem? Już nie wiem co robić zeby to uratować. Teraz zmieniam wodę z krajowej na przepuszczona przez filtr osmozy. 

20251017_160136.jpg

Opublikowano

Ja tu widzę stress świetlny + brak wody, ale mogę się mylić. Jak ci wigotność mocno spada to wiedz, że bęzie gigantycznie szybko parowała woda, to chamuje rośliny noi odwadnia itd.. Ziemię widać nawet suchą masz.

Opublikowano

Te wszystkie małe odrosty wyglądają typowo na stres świetlny. 30 stopni przy 40% też źle a nawet bardzo. W mojej poprzedniej relce miałem wysoką temp ale wilgotność to jako tako równoważyła, na szczęscie bo nie mogłem tego kontrolować.

Pobierz apkę Photone i zbadaj swiatełko przy szczytach (to nie są idealne wyniki ale coś nakreślą). Podlej tak do przelewu w donicy podlewaj stopniowo, aby zdążyło się napić w ziemie. Zbyt przesuszona działa jak  "magiczny piasek" przepłynie ale nie wpije. Przy 40% i 30 stopniach to potrafi całą donice wysuszyć w dzien widzę masz małe moje 11 litrówki wysuszyłem w 1.5 dnia osuszacz nastawiłem na 40% bo pranie suszyłem. 6 litrów dziennie wylewałem.

• Thanks 1
Opublikowano

Wielkie dzięki. Tak bylo 30 stopni i 40% wilgotnosci. Jak widzę ze sucho do polowy donicy to podlewam 1l na jednego. jeszcze mi sie nie zdazylo zeby woda wyleciala dolem. to co mam teraz zrobic? przelac je dobrze? Nie chce zeby mialy za mokro. jutro dodaje nastepny nawilżacz to dlugo bedzie mokra ziemia przy wilgotnosci 80. podniose jeszcze lampe o nastepne 10cm

Opublikowano

Nic im nie będzie. Jak bedziesz ciągle trzymał błoto to tak może je spowolnić, lekko ale wiedz, że przecież możnba hydro robić i nic się nie dzieje tu bardziej chodzi o plechę "tą złą" która może sie zakorzenić. Ale tu widać, że przyschnięte jest 😛 Ja do swoich 11 l to niekiedy po 3.5 litra muszę wlać by przelać ale to przy dużych już roślinkach 2 litry co 2-3 dni powinno im styknąć jak to 11 litrów donice sa.  Ale najważniejsze to obserwować, na przyszłosć polecę ci donice materiałowe wtedy bedziesz mniewiecej czuł wiglotność na dole rośliny (jej brak to podlewanie). Mają swoje miniusy też ale to na kiedy indziej 😛