Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano

@kolober Właśnie się tego boje zrobić, może wybiorę dziś jeden dwa i spróbuję to zrobić myślisz, że powinienem to podwiązać jakoś? Mówisz że miażdżyć 10 cm pod szczytem topa czy tak żeby były min 10 cm od lampy?

Wydaje mi się, że teraz będę i tak musiał podsuszyć by coś zadziałać bo wczoraj je podlałem a i roślinki sobie odpoczną po wczorajszej rzezi bo tego nie widać w pudełku tak, ale naprawdę sporo tego poszło w tym dużo łodyg wysokich ale są pocięte i i przykryte liśćmi.

Myślisz, że mogę sobie zostawić te eksperymenty z dołu z lewej z tyłu (#3). Naprawdę są jakieś super wytrzymałe i dość grube reszta się po kurczyła poumierali liści zastępowały albo zczernialy a te się trzymają a teraz trochę światła dostały jestem ciekaw co to za tego wyjdzie pewnie popcorn ale tak nisko aż mnie ciekawi. 

Będę musiał dokupić nawozy big bud i b52 i candy bo zostały mi na 1-2 podlania. I się zastanawiam czy nie kupić tego flush na ostatni tydzień, a może to tylko marketing i zwykła woda (mam dość twarda kranówkę) wystarczy. A co na to wszystko guru @Rysiu co ty na to?

Opublikowano
27 minut temu, KushSensei napisał(a):

@kolober Właśnie się tego boje zrobić, może wybiorę dziś jeden dwa i spróbuję to zrobić myślisz, że powinienem to podwiązać jakoś? Mówisz że miażdżyć 10 cm pod szczytem topa czy tak żeby były min 10 cm od lampy?

Wydaje mi się, że teraz będę i tak musiał podsuszyć by coś zadziałać bo wczoraj je podlałem a i roślinki sobie odpoczną po wczorajszej rzezi bo tego nie widać w pudełku tak, ale naprawdę sporo tego poszło w tym dużo łodyg wysokich ale są pocięte i i przykryte liśćmi.

Myślisz, że mogę sobie zostawić te eksperymenty z dołu z lewej z tyłu (#3). Naprawdę są jakieś super wytrzymałe i dość grube reszta się po kurczyła poumierali liści zastępowały albo zczernialy a te się trzymają a teraz trochę światła dostały jestem ciekaw co to za tego wyjdzie pewnie popcorn ale tak nisko aż mnie ciekawi. 

Będę musiał dokupić nawozy big bud i b52 i candy bo zostały mi na 1-2 podlania. I się zastanawiam czy nie kupić tego flush na ostatni tydzień, a może to tylko marketing i zwykła woda (mam dość twarda kranówkę) wystarczy. A co na to wszystko guru @Rysiu co ty na to?

Wiesz co z tym dołem to jak chcesz i zdążają się twarde sztuki i możesz zawsze eksperymentować i zawsze jest jakieś ryzyko i jak coś pójdzie nie tak to zawszę jakaś lekcja na przyszłość. A co do tych szczytów to ja bym zrobił to właśnie z dziesięć centymetrów pod topem żeby miał miejsce na regenerację i jak się zrośnie wygięta to żeby była chociaż z 20 cm od lampy bo tak to mija się z celem. I spróbuj na razie z jednym szczytem i zobacz jak mu pójdzie ale myślę że będzie to lepsze jak parzenie szczytów lampą 👍 

Opublikowano

Witam. Mam prośbę. Nie mam doświadczenia,ale lubię się uczyć. Czy jest możliwość opisania całego procesu uprawy,począwszy od jakiej zacząć ziemi, nawozów,po zbiory. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano
3 godziny temu, Stokrotek napisał(a):

Witam. Mam prośbę. Nie mam doświadczenia,ale lubię się uczyć. Czy jest możliwość opisania całego procesu uprawy,począwszy od jakiej zacząć ziemi, nawozów,po zbiory. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Dokładnie poczytaj na temat sprzętu jaki potrzebujesz jakie nawozy czy mineralne czy organiczne i co to w ogóle jest. Nie zaczynają od d..to strony i mówię to z autopsji na wariata nie ma co😁 A w ogrodnictwie czy też w growie to przede wszystkim cierpliwość 👍 jak będziesz miał już coś obcykane i będziesz chciał się poradzić co kupić,czyli jaki sprzęt jak będziesz miał dwa albo więcej do wyboru. Jakie odmiany czy automaty czy sezonowe i tak dalej, to myślę że jak się zapytasz tu na forum to na pewno coś wymyślimy. Ale żeby ktoś ci wszystko wypisał? Po co? Jak to wszystko znajdziesz tutaj kumpel.👍 Albo chociaż napisz jakie odmiany byś chciał co kolwiek😁😉

Opublikowano

Cóż, a ja powiem tyle, że nic tak nie uczy jak błedy, będziesz tak o z 1500 musiał przygotować żeby dobrze zacząć tak z 3-4 roślinami. Cóż ja bym polecił napisać na chat w jakimś lepszym sklepie, jak jest lepszy to bedą miec cierpliwość dopytają polecą wyjaśnią. A jak kupisz to i gratisa dorzucą 😄 Oczywiście miej z tyłu głowy, że będą ci chcieli coś wcisnąć ale jak myślisz to wyłapiesz ocb i wybierzesz coś z tych rad ale po swojemu.

A ja dziś zmajstrowałem sobie już wentylatorki mam taki jeden serwerowy większy i kilka małych, z dwóch malutkich ala switch na trytytki do zasilaczy połapałem bo ten od swiatła sie mocno grzeje a jest zamkniety to mu zrobiłem nadmuch na od dołu a ten co bedzie zasilał wentylatorki przez to że jest przewiewny to zrobiłem wyciągowy od góry nad transformatorkiem, jeszcze muszę obmyśleć jak i gdzie wpiąć te dodatkowe mieszające na dole i kabelek dłuższy znaleźć i będzie miooodzio 😄 Dodatkowo jak obrucę sobie jeden zasilacz to bedzie na ten od lampy dodatkowo dmuchał.

large.DSC_0001.JPG.1cd4255cef6af4c534db1
large.DSC_0002.JPG.2b66802177cd9ae00329e
large.DSC_0003.JPG.c091e41aed82e4481d8a8

Opublikowano

Tylko gdzie go tam zapiąć? Bo te z lewej wydaje mi się ale mogę się mylić że szybciej wysychają przez to że są po stronie ssącej (na dole) dodatkowo wentylator na gorze wieje na lewą sciankę wiec powietrze jak sie rozbija to leci w dół i góre wiec lekko tam dowiewa. Czyli co z prawej dać żeby dmuchał wilgoć z donic w góre czy z lewej zeby dmuchał lekko na prawo czy może tak na srodku na sciankę którąś? Byle tylko mieszało na dole. W sumie na dół mogę dać ten wiekszy i te mini wiec dwa dodatkowe.