Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Panowie tydzien temu weszły w ziemie, po tygodniu wygląda tak. Jedna wydaje się być ok druga, ma jakieś dziwne listki, trzecia coś się dzieje z listkiem. Czwarta nie wyszła.
Growbox Hydro Shoot 60 (60x60x160)
DONICE ODYCHAJĄCE 15L
BIOBIZZ ZIEMIA LIGHT MIX 
GOAT LED EVO 150W 3,14 µmol PRO
Box ma wentylator wyciągowy (na razie bez filtra)
Oraz wentylator mieszajacy ruchomy który raz dmucha w donice raz wnętrze.

Przez cały tydzien było 50% mocy na wysokości około 60cm. Dziś wskoczyło 70% mocy lampy i ta sama wysokość, na dnie daje około 20 tysiecy lumenów.

Dzis dostały też pierwszy zastrzyk po około pół litra z Advanced Nutrients 3 x 500ml Grow Micro Bloom (5ml każdego na 5 litrów).

Teraz pytanie co się dzieje mam wrażenie że się przyblokowało coś, fakt noce są nieco zimne teraz zapewne to tego przyczyna. Dajcie też rady bo kompletnie amator.
A i najważniejsze nie wiem która jest która ale siedzi tam coś z tych dwóch nie opisałem tak wiem.. 
Purple Wedding Auto Fem
Frost Gorilla XXL Auto Fem

large.1.JPG.5ee5bfe4092dbe88c3e09dce9c6e
2.JPG
3.JPG
4.JPG

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tydzień temu weszły w ziemię czy wyszły z ziemi? Piszesz, że noce nieco zimne. Trzymasz je gdzieś na zewnątrz, w jakiejś szopie?

Biobizz bardzo dobre podłoże, AN bardzo dobre nawozy. Nie powinno być problemów. 

Edytowane przez Rysiu
Opublikowano

No to jest taki blaszak za dnia mocniej ciepło w nocy zaś zimno, bo taki teraz klimat się głupi zrobił. Zatem blaszak + box.
Dokładnie tak pierwszy zielony listek z ziemi wyskoczył 10 maja.
Wentylacja chodzi cały czas w nocy również, dać im 100% mocy lampy czy te 70% jak teraz zostawić? Ta skaza listka to zostawić urwać czy to zły znak i już szykować następce?

Opublikowano

Od 6 do 24. Około 55 cm do ziemi. Wydaje mi się, że na dwóch dziś w srodeczku coś już widać nowego się rozwija a trzecia dalej stagnacja. Te donice jak coś 15L. Wczoraj podlane po pół litra jak coś 😛

large.1.JPG.f81ed8703c5cd875145e952da0da
large.2.JPG.583fae7b9d889575de3d5ce03421
large.3.JPG.b7b3ff10791e8bbc1cc2c81a1b43
large.4.JPG.acffc1ebc82e439970255102bcab
large.5.JPG.2680ebacb2a43ea0750c7e68f85b

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

9 dni to powinny być trochę większe. Mogło je w nocy przymrozić jak to zwykły nieogrzewany blaszak. Lampę można śmiało podkręcić. 150W na 0,36m² to tak w sam taz. Czekał bym jak dalej będą się rozwijały. Ziemia nie ma za sucho. Tak jak ma drugi dzień po podlaniu wsadzisz głęboko palucha w ziemię, to czuć wilgoć, czy raczej taka sucha jak na wierzchu?

Ewentualnie jak to auto, możesz im ustvwić 24/0 światło, albo tak przestawić, żeby lampa świeciła gdy na dworze jest najzimniej (czyli w nocy). Wtedy będzie dodatkowo ogrzewała namiot. A niech się wyłącza w nacieplejszym okresie dnia. Np. 10-16.

Edytowane przez Rysiu
Opublikowano (edytowane)

Czyli dać jej 100% mocy, na tych 55 cm wysokości? 20k lumenów już mi się wydawało dużo jak tam głowe wrzucę to aż nieprzyjemnie 😄
W blaszaku nawet zimą rzadko spada poniżej 0 a w nocy minimalnie było chyba 5 stopni na zewnątrz w tym okresie. Może faktycznie przyblokowało, ale wstaną?
Ziemia jest okej sprawdzam codziennie. Jest przysuszona bo się lekko pozapadała i podsypywałem z boków.
Lać już z nawozem czy tak raz zwykła raz z nawozem jak na ich wielkość i wiek?

Czy zmiany czasów oświetlenia coś ich nie popsują? Czytałem że to stresuje strasznie.

Edytowane przez dominikk26