Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Pierwsza uprawa -> 1x Auto Lemon Haze -> 40x40x120 -> 200W LED

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim.

Chciałbym podzielić się z Wami moją pierwszą uprawą.

Z racji małej przestrzeni (0.16m^2) jedynie jedna roślinka. Tent dopiero założony, więc jeszcze nie jest wszystko ogarnięte tak jak powinno, szczególnie wysokość lampy do poprawy... tent jest lekko niższy niż twierdził producent.

Co -> 1x Auto Lemon Haze.

Rodzaj uprawy -> Uprawa organiczna na nawozach BioTabs (cały zestaw).

Ziemia -> Biobizz LightMix

Donica -> 11L materiałowa

Nawilżacz ->no-name 2L

Lampa -> no-name 200W w trybie 18/6 (aktualnie działa na 25% mocy)

Wentylator -> MarsHydro 4" + sensor/appka

Mieszak -> brak

Namiot -> no-name 40x40x120

FIltr -> MarsHydro, na ten moment zdjęty

Aktualnie ok. 8-9 dzień po wyjściu z ziemi (+4-5 dni zajęło wyjście z nasionka), ciężko mi stwierdzić bo mam rozpierdziel, wyjazdy itd, nie było mnie tydzień i roślinka na parapecie była pierwsze 6 dni.

Dzień 8:

aaa2.thumb.png.fc69025e463411a24b52c72b5704dc78.png

Dzień 9:

aaa3.thumb.png.d9c9fe6eba5201218418cf8d5d011b68.png

aaa4.thumb.png.7c53be14b38a5413b6c2e765f96be13d.png

aaa1.thumb.png.9e1db6d4cd3f05f95ae0b3136b5691a4.png

Edytowane przez Ichigo
  • Upvote 2
Opublikowano

No i fajnie. Dobrze, że nie wciskałeś więcej roslin w taki mały namiot. Z ta ziemią i biotabsami będziesz pan zadowolony.

Co to za lampa? 200W w takim namiocie to będzie piekarnik jak cholera. Daj jakies foto z danymi tej lampy, co tam ona ma na naklejce nadrukowane.

Opublikowano
22 godziny temu, GanjaOmen napisał(a):

Nie wierz w te waty no name 🙂 

Wierzę w te waty podobnie jak wierzę w wysokość tenta który miał mieć 120cm a ma 110. W każdym razie mierzyłem PPFD i jest bardzo ok, na tą powierzchnię za dużo nawet. Jest też tryb bloom, który odpala diody czerwone/fioletowe.

2 godziny temu, Rysiu napisał(a):

No i fajnie. Dobrze, że nie wciskałeś więcej roslin w taki mały namiot. Z ta ziemią i biotabsami będziesz pan zadowolony.

Co to za lampa? 200W w takim namiocie to będzie piekarnik jak cholera. Daj jakies foto z danymi tej lampy, co tam ona ma na naklejce nadrukowane.

A dziękuję, z tym zadowoleniem to jeszcze zobaczymy czy niczego nie spieprzę, mam rękę do roślin koślawą.

Lampa od mojego ulubionego chinczyka - płakał jak oddawał w tej cenie z Temu za 240zł, ze zniżkami 200.

Poniżej masz zdjęcie z lampy.

Dzień 10 (sznurek mistrz drugiego planu):

aaa5.thumb.png.318fdc180a1cbebb3882e743923193fd.png

Lampa:

aaa6.png.c42f2787f55ac0180c68d0b2c8c53f54.png

aaa7.thumb.png.85ea623f5a70ad9c76ced872718e04cc.png

Opublikowano

Hmmm. No lampa ewidentnie chinol jakiś 🙂

48V i 4A na wyjściu daje około 200W. Fajnie jakbys mial jakiś miernik mocy. Taki wpinany do gniazdka. Można by sprawdzić ile faktycznie pobiera. Diody zapewne jakieś zwykłe smd. Żadne samsungi czy osramy. 

Więcej jak na 100-150W bym jej nie ustawiał. 

A.ziemia biobizza jest zajebista. Biotabsy tez bardzo dobre. Choć sam nie próbowałem tych tabletek. 

Będzie dobrze. Czuję, że fajny krzak wyrośnie. Będę śledził. 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Ichigo napisał(a):

Wierzę w te waty podobnie jak wierzę w wysokość tenta który miał mieć 120cm a ma 110. W każdym razie mierzyłem PPFD i jest bardzo ok, na tą powierzchnię za dużo nawet. Jest też tryb bloom, który odpala diody czerwone/fioletowe.

Właśnie zmieniłem lampę i rozważałem ( jedyna która miała dwa tryby wzrostu i kwitnienia) ale taka przyjemność dobrego producenta 400e.. przeszłem ze 100w na 250w (nie no name) za 300e do namiotu 80x80 ledwo sie zmieściła a jak na full się rozkręci to podmuch ciepla jak box się otwiera 🤣 miałem też w rękach chińczyka do sadzonek.. W 10% się nie sprawdziła a koszt to było jakieś 30-40e właśnie z dedygowanym spektrum ale jak udało Ci się dobrze trafić to gratulacje 🙂 

Edytowane przez GanjaOmen
Opublikowano
15 minut temu, Rysiu napisał(a):

A.ziemia biobizza jest zajebista.

Kiedy raz użyłem już nie przestałem 🙂 tylko jeszcze jest all mix i trochę mnie kusiło aby to przetestować.. miałeś z tym już jakieś doświadczenie? Co do głowy mi przyszło jak patrzeć się na lajt a all to że bardziej bogatsza I mniej do nawozenia