-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Mlody221293 · Opublikowano
Chciałem szybko i tanio ale to tsk nie idzie jednak 😂 -
Przez GanjaOmen · Opublikowano
Mi w namiocie 80x80x160 ta lampa dała tyle ze wstyd mówić 🙂 Tu może też pojawić się problem.. -
Przez Karen-Chan · Opublikowano
Aktualizacja: Dwa dni temu zauważyłem na młodych liściach przy pąkach żółte końcówki. Wcześniej podlewałem kiszonką z bananów – możliwe, że była ciut za mocna, albo w podłożu zebrało się zbyt dużo soli. Wykonałem więc lekkiego flusha. Przy okazji zmierzyłem pH – runoff wykazał 4,5 😐 Tak więc czym prędzej przelałem doniczkę czystą wodą z kranu (bez wyrównywania do 6,7), ale nie miałem czasu zrobić nic więcej, więc zostawiłem to na dwa dni. Żółknięcie liści ustało, ale zauważyłem, że niedobór magnezu chyba powrócił. Może mi się wydaje – oceńcie proszę po zdjęciach, coś tam widać. Dzisiaj przepłukałem doniczki 40 litrami wody – najpierw pH 6,7, ale stwierdziłem, że nie ma co się patyczkować, skoro cały czas wypływało poniżej 6. Użyłem więc wody o pH… 8 (tak, wiem, zgroza 😅). Ostatecznie udało się wyrównać runoff do pH 6,2. Muszę zaznaczyć, że nie posiadam wody destylowanej, więc nie kalibrowałem pH-metru – działa „jak z fabryki”. Jak myślicie, mogą być spore odchylenia? Jeśli tak, to w jakim zakresie? Czynność powtórzyłem dla obu roślin – większej Girl Scout Cookies Auto oraz mniejszej Gelato Cookies Auto. Na koniec przelałem każdą po 3 litry bardzo rozcieńczonego roztworu nawozu BioBloom + Top Max (pH roztworu wyrównane do 6,7). Dodatkowo podsypałem po łyżce dolomitu. Zobaczymy, czy krzaki to przeżyją 😉 GSC zacząłem wyginać w stronę luki w namiocie – może pędy boczne jeszcze się rozrosną. Delikatnie ponaginałem łodygi i spróbowałem lekkiego cropingu, ale bez dużej siły, bo nie mam jeszcze wyczucia. Całość trzymam pod stałym oświetleniem 24/7. Myślicie, że opłaca się przejść na inny system naświetlania? Co by mi to dało? Zdjęcia na następnej stronie ------> -
Przez GanjaOmen · Opublikowano
08.08 Mala zmiana planow.. mialem 3 pestki green galeto pierwsza udana a reszta nawet kielka nie puscila wiec zamowilem od thc-thc wszystko ok jak chodzilo o pestki za fotorelacje wiec zamowilem rqs i dzis mialo dojsc a dostalem info ze strony sledzenia ze nie odnaleziono odbiorcy i zwrócono do nadawcy (do tego polski a ja niemcy kolejny zmarnowany tydzień czekania) 😡wiec nie czekam dluzej i zwalniam miejsce dla RSQ Trainwreck bo mam 5 pestek.. AKseeds Bruce Banner AK kielek wyszedl ale z ziemi tylko pokazal sie lekko lepek i na tym koniec wiec dzis poszly do wody razem Na stan dzisiejszy: Narcos Seeds: la mandarina feliz wyszedl 3ci sierpien *druga pestka Seedbay: auto power LSD wyszedl 1 sierpnien Przepraszam ale nie pisałem bo tylko nerwy i nie było po co a ostatnio tak ładnie poszlo.. dam info jak kolejne się urodzą..
-
-
Gallery Statistics
Recommended Posts