Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

@Rysiu ratuj..

Pojawił się zielony osad na ziemi i roślinki poza jedna zmizernialy nie wiem co myśleć bo nigdy się z tym nie spotkałem ziemia zawsze biobizz out czy indoor tylko lampa zmieniona a nawozu jeszcze nie podałem

IMG_3056.jpeg

IMG_3057.jpeg

IMG_3059.thumb.jpeg.356ef6e1a4af4c9736c5a71c0fb267f9.jpeg

Edytowane przez GanjaOmen
Opublikowano (edytowane)

Nie mogę już edytować więc tak dodam foto co się najgorzej chowa a ta wyżej najlepiej a ta czwarta to jakiś genetyczny zjeb przez RQS 🤣

IMG_3063.jpeg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rysiu napisał(a):

Łooo panie. A nie przelałeś ich przypadkiem. Wyglada jakby za mokro miały i moze słaba wentylacja. I się pojawił taki dziwny mech. 

3 dni nie podlewałem a jak doniczki zrobiły się suche to podlałem przedwczoraj 1 litr na 4 donice a te zielone konkretnie wyskoczyło wcześniej myślałem że może w oczach mi się jebalo od innej lampy 🤣 za mokro na pewno nie miały tylko dziwne ze na każdej doniczce tak możliwe że felerna ziemia biobizz zawsze robię tak samo i po zmianie lampy to się pojawiło Google coś powiedziało że można to zwalczyć światłem jak to glony więc rozkręciłem lampę na full roślinki trochę się podniosły a jak zielono to tak zielono..

da się to uratować czy na nowo trzeba startować? 😡 

Co do wentylacji to trochę głupie ale mieszkam w dużej chałupie i namiot otwieram dla przewietrzenia bo zapach nie przeszkadza i nigdy takich niespodzianek nie mialem a z resztą w pomieszczeniu tak 28c teraz

A może lampa jakieś spektrum wytwarza? Polecił mi ja znajomy co zmienił na nią i ma setkę z krzaczka

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Rysiu napisał(a):

Hmmm. Nie miałem tak nigdy. Wody jakiej używasz?

Kranowki dobrej jakości jak zawsze tylko tym razem odstaje jak radziłeś to domyślam się że chlor opada a w Google zielona ziemia mówi tylko o glonach a aby je zabić to właśnie chlor albo ocet albo soda z prostych domowych sposobow.. dziwi mnie ze w każdej donicy równomiernie tak się robi więc jak by na ziemię wychodzi bo tylko lampę zmieniłem a nigdy coś takiego się nie robiło.. ew. moze byc to wina oświetlenia?

Opublikowano (edytowane)

to juz 16 dzien jak pestki poszly do wody..

ziemia dalej zielona ale roslinki podniosly sie jak rozkrecilem lampe na full google glownie mowi o glonach jak zielona ziemia i ze swiatlo moze pomoc.. jeszcze troche poczekam co sie bedzie dzialo zanim zdecyduje sie na nowo pestki sadzic..

takie pytanko mozna sprawdzic ile lampa ma faktycznie wat nie drogo czyms z amazon? czy mozna jej ufac? 🙂 lampa  MIGRO ARAY 3 250w u producenta na filmiku nawet jest konopia 😄 

* dzis pierwszy nawoz biobizz root juice na korzenie moze cos sie poprawi..

foty:

all

all.thumb.jpg.8f6dbb343fc0ee08439259b2783eb51a.jpg

Kannabia Dosidos ( gratis najlepiej sie chowa )

KannabiaDosidos.thumb.jpg.15fea7b53a6f8dddb1ee40b52f7bca41.jpg

DP Euforia ( cos blada inne z 3ch pstek takie nie byly pod lampa 100w a tu 60% z 250w )

DPEuforia.thumb.jpg.71a9509893921fa7483e4a03091eb1ee.jpg

RQS Green Gelato

RQSGreenGelato.thumb.jpg.835cb0f3c7b6efd1b7e859388d986d35.jpg

RQS Mimosa ( co sie okazalo genetyczny zjeb od RQS narazie zostawie bo do tej ziemi nie dam kolejnej pestki )

RQSMimosa.thumb.jpg.1a46542eaa951bb6b02028a0aa87f719.jpg

to chyba tyle mam nadzieje ze sie utrzymaja tylko nie wiem czy te waty w lampie nie oszukane w koncu ponad tysiak..

• Upvote 1