-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Eolenis · Opublikowano
No ale czyli co olać te roślinki? Jakie nasiona polecacie ewentualnie? W ogóle zauważyłem że w prawej górnej doniczce wyrosło drugie ziarenko( wsypalem ziemię z dwóch sadzonek które nie zeszły do mieszania ziemi) tylko nie wiem czy to kolejny Sherbet czy gratisowa Whitewidow fotoperiodyk 🙈🙈 -
A więc tak.😁 Namiot vivosun 60/60/120. Lampa Aerolicht A100SE 100 watów fullspectrum. Wentylator z filtrem węglowym Aerozesch S4 . Przepływ powietrza na stronie vivosun podają 208CFM W innych zrodłach 195 CFM Wszystko połaczone Smart hubem Bardzo fajne sterowanie. Namiot jest bardzo fajny chociaż też się zastanawiałem nad spider farmer😁 No i tak. Namiot będzie zamieniony na większy 75/75/200. Budbox bo taki idealnie zagospodarowuje moje miejsce. Osprzęt zostanie ten co jest. Kupiłem ten rozmiar z vivosun (60/60/120) bo była super promocja Zapłaciłem 260euro za zestaw Plus druga lampa taka sama połaczona szeregowo. Czyli łacznie 200 W Nawilżacz powietrza też z vivosun Ale niestety kupiłem tańsza wersję i nie jest podłaczona do Smart huba( nie doczytałem😔) ale załozyle adapter do gniazdka i steruje przez wifi ręcznie. Mniejszy namiot zostawię do suszenia i będzie stał w piwnicy która swoją drogą jest też niewielka bo 3 m² Nawóz miałem z RQS. Easy Bost. Poszedł do mieszanki ziemi. Myślałem dalej jechać na easy grow, ale po przeczytaniu paru relacji i opini kupiłem zestaw startowy biobizz Ziemia Plagron Lightmix, poszły dwa worki 50 litrów na 4 donice 5 galonow czyli 19 l Root Juce do korzeni podałem raz Później mam Grow, Bloom,Top max No i CalMag Dawkowanie nawozów myślałem według tabelki, ale jak poczytałem na Forum stwierdziłem że będę dawał połowe tego co piszą i obserwował( proszę o komentarz czy nie za dużo kombinuje😋😋) -
Rozumiem. Jak na razie wygląda że jeszcze mja co pić. Nadzieja umiera ostatnia😊 . -
Przez kolober · Opublikowano
Część👊 W tej uprawie od RQS miałem dwie sherbet Queen ale niestety dostały jajec😉😅 i zostały usunięte. Ogólnie to na drugi raz zaczął bym od zmiany seedbanku dlatego że te pestki w ostatnim czasie straciły na jakości. A jeżeli dziś jest wtorek to może wytrzymają do twojego powrotu ale pewności nie ma😅 i fajnie jak byś opisał sprzęt w jakim uprawiasz : rozmiar boxa, moc lampy, nawozy i tak dalej. Bo widzę że jedziesz na vivosun i też na początku chciałem kupić ich sprzęt ale ostatecznie padło na Spider farmer. Pozdrawiam
-
Gallery Statistics
Recommended Posts