Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc

grower

W miare przyzwoity plon.. Kiedy to w końcu nastąpi?! :)

Recommended Posts

Opublikowano

Witam

Nie wiem co robię źle pewnie chodzi o nawożenie ale testowałem różne nawozy a jeden popalił liście a drugi roślina zwiedla a obecny dla testu z i bez krzaczek i taki sam plon tyle że krzaczki się dobrze rozrosly ale pęki słabiutko.. Max indor uzyskałem mokrego 36gr a suchego wstyd mówić 🙂 chodzi mi o to aby max 4 roślinki zasadzić i aby na miesiąc bylo ok 50gr suszu aby ponad gięta na dzień było 🙂 

Lampe posiadam z polecenia z forum spider farmer sf1000 growbox 80x80x160 4 rośliny ledwo się mieściły donice kwadratowe na styk 7l

Moze dać ktos dobre rady w co się zapaczyc aby z automatów cieszyć się zbiorem? 🙂 

Na oucie podobne  rezultaty.. mógłbym fotorelacje z rad zrobić jak mieć przyzwoity plon 🙂

Mieszkam w niemczech więc jak chodzi o produkty prosił bym o coś z amazon..

Preferuje bio..

Z góry dziękuję 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rysiu napisał(a):

Hmmm. 

Jakich nawozów używałeś do tej pory? Jakiej ziemii?

Sf1000 na taki namiot, to mało. To by tak trzeba ze 250-300W.

Dziękuję za odpowiedź 

Jak chodzi o światło takie mi polecono dałem 200e teraz już jest po 100 i w opisie jest akurat do  namiotu o takich wymiarach nie kluce się ale na outdoor nie lepiej..

Ziemia biobizz light mix

Nawozy różne ale ze złego doświadczenia uszkadzaly rośliny i boję się użyć czegokolwiek 🙂 wszystko powyzucalem ale ostatnio z lepszych opini na amazon testowałem ten 3pak wzrost kwitnienie i jakieś tam algi:

IMG_2941.thumb.jpeg.78eb47c111b6896a9b57d46aa0431328.jpeg

Rośliny nie zniszczyło łodygi z dwa razy grubsze niż zwykle lamliwe ale dla przykładu euforia 5-7 tygodni a tu już 9ty tydzień od wyjścia i w końcu właśnie ściąłem bo już liście wiedly  i marne 20gr z nawozem:

IMG_2939.thumb.jpeg.e4fd0d850e1dac96232218f0d9cc5cd0.jpeg

cc71fce0c27a3ddee63756735de55b4c.jpeg.980ac38eac940bc4342e7a3da3469505.jpegddebef31e3f1be9077e6c18d0022004f.jpeg.d3f4d9de4e43fd8de956fdcb072c092b.jpeg4ca85e773496bd49ce8339c6da08f643.jpeg.a3845103f141961ba86dec538b0afc71.jpeg

Ta sama odmiana dla testu bez nawozu 29gr..

Rece opadają jak np ktoś stówkę z jednej ma..

nie żałuję kasy i też zawsze kupuje firmowki nasionka ale bez przesady.. Jestem zwykły Kowalski który chce mieć do dwóch gietow na dzień pomaga mi to też w epilepsji🙂 

nie powiem moc jest ale ten plon..

Edytowane przez GanjaOmen
Opublikowano

Biobizz bardzo dobra ziemia.  Tych nawozów nie znam. Mam sprawdzone biobizzy, canna, atami, gold label, advanced nutrients. Te ostatnie to moje ulubione. Canna też daje fajne efekty. Gold label był niezły.  Plagron jest tez ponoć fajny. No i bio tabsy. Tych nie testowałem, ale dużo dobrego słyszałem.  To co wstawiłeś zdjęcie, to kompletnie mi nieznane.

Może problem jest w wodzie dodatkowo. Jakiej wody używasz? 

Lampa jest na bank za słaba.

Na ten namiot to ze 250-300W leda musiałbyś wrzucić.

Opublikowano (edytowane)

Więc mówisz że kwestia no wożenia i lampy? 

Jak tak możesz poradzić na początek jakiś prosty nawóz w użytku bezpieczny dla roślinek z amazon ? 

I co byś powiedział o takiej lampie osobno na wzrost i kwitnienie.. Ciekawe 🙂 

https://amzn.eu/d/5WYYh2B

Chyba że coś lepszego trochę tańszego.. Nie zarabiam milionów w tych Niemczech ale idzie samemu przeżyć 🙂

Edytowane przez GanjaOmen
Opublikowano

Jakiś chuyowy link. Podaj nazwę lampy to sobie wygoogluje.

Chcesz sprawdzony setup na udany indoor, to masz:

Dobra ziemia. Podstawa. Jakaś firmowa. Buobizz, canna, plagron, itp. Mój ulubiony to biobizz. Ziemia na piątkę.

Zestaw nawozów jakiejś znanej sprawdzonej firmy. Jest tego w chuy. Ale takie firmy jak canna , plagron, hesi, biobizz, biotabs, advanced nutrients to firmy od lat siedzące w tej branży. Mi najlepiej szło na advanced nutrients. Super nawozy. A jeszcze jest z 6 marek które chciałem wypróbować.

Doniczki. Tylko materiałowe. Jak się przerzuciłem z plastikowych, to od razu różnica widoczna. Lepszy rozwój korzeni, krzak większy. 

Światlo. Może byc led, może być hps, ale musi byc go odpowiednio dużo. 100W to zdecydowania za mało na taką powierzchnię. Ja na 0.4mkw miałem jakieś 150-160W w dobrych ledach. I wtedy były najlepsze wyniki. Jak bym dał ze 200W, to by mogło byc jeszcze lepiej. Ale też nie ma co przesadzać, tak uwazam. Na twoją powierzchnię przydałby się jakiś lumatek 300W, mars hydro 300W, spider farmer 300W. 

Woda. Tu jest chyba często problem. Ja używam odstanej kranówki. Tak ze 24-48 godzin. Zazwyczaj nie mam z nią problemów. Nawozy advanced nutrients mają jeszcze taką fajną formułę ph perfect. Stabilizuje to ph pożywki. Jak masz trochę gorszą wodę, to chyba to wtedy pomaga. Choć ręki nie dam se uciąć. 

Opublikowano
5 minut temu, Rysiu napisał(a):

Jakiś chuyowy link. Podaj nazwę lampy to sobie wygoogluje.

Chcesz sprawdzony setup na udany indoor, to masz:

Dobra ziemia. Podstawa. Jakaś firmowa. Buobizz, canna, plagron, itp. Mój ulubiony to biobizz. Ziemia na piątkę.

Zestaw nawozów jakiejś znanej sprawdzonej firmy. Jest tego w chuy. Ale takie firmy jak canna , plagron, hesi, biobizz, biotabs, advanced nutrients to firmy od lat siedzące w tej branży. Mi najlepiej szło na advanced nutrients. Super nawozy. A jeszcze jest z 6 marek które chciałem wypróbować.

Doniczki. Tylko materiałowe. Jak się przerzuciłem z plastikowych, to od razu różnica widoczna. Lepszy rozwój korzeni, krzak większy. 

Światlo. Może byc led, może być hps, ale musi byc go odpowiednio dużo. 100W to zdecydowania za mało na taką powierzchnię. Ja na 0.4mkw miałem jakieś 150-160W w dobrych ledach. I wtedy były najlepsze wyniki. Jak bym dał ze 200W, to by mogło byc jeszcze lepiej. Ale też nie ma co przesadzać, tak uwazam. Na twoją powierzchnię przydałby się jakiś lumatek 300W, mars hydro 300W, spider farmer 300W. 

Woda. Tu jest chyba często problem. Ja używam odstanej kranówki. Tak ze 24-48 godzin. Zazwyczaj nie mam z nią problemów. Nawozy advanced nutrients mają jeszcze taką fajną formułę ph perfect. Stabilizuje to ph pożywki. Jak masz trochę gorszą wodę, to chyba to wtedy pomaga. Choć ręki nie dam se uciąć. 

Woda kranówka dobrej jakości 

Po tym jak kupiłem ten nawóz kapnąłem się że na amazon są też biobizz mógłbyś podać linka do jakiegoś zestawu? 

Lampa trochę tańsza nad którą zawiesiłem oko od:

podobno poprzednie modele bez rewelacji ale w tym pisze ze się postarali:

"

GCx-4 PWR Grow LED lampa do roślin 160 W – idealne światło do roślin z UV i IR dla maksymalnych substancji czynnych i terpenów – oddzielny tryb dla wzrostu i kwitnienia

"