Nowy projekt 2024 1 x Santa Marta haze auto , 1 x banana purple punch auto , 1 x strawwberry banana auto
-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez EndriuBp · Opublikowano
Słuszna uwaga, zaraz zaopatrze się w to cos do robienia etykietek 😄 póki co możliwe , że będzie reset namiotu 😄 -
Przez EndriuBp · Opublikowano
📢 AKTUALIZACJA | ŚCINKA – Królowa Jezzuuu i Panienka z Małego Okienka Mam świadomość, że będzie trzeba zresetować uprawę z dużego namiotu. Obecnie są przed fazą kwitnienia, 14-16 dzień i najmłodsza kilka dni. No i stało się... Ryzykowne zagrywki, trochę stresu, a finalnie pojawiły się banany (pylniki). Obie nasze królowe – Królowa Jezzuuu i Panienka z Małego Okienka – zostały ścięte i trafiły razem do małego namiotu (40x40x120) na suszenie. 🌡️ Warunki suszenia są monitorowane na bieżąco – temperatura i wilgotność trzymane w ryzach (aktualnie ok. 18.5°C i 57% RH), wszystko zgodnie ze sztuką. 📏 Obie rośliny były konkretne, zbite i pachnące – i choć hermienie nieco przyspieszyło decyzję, to materiał z nich wygląda naprawdę dobrze. 🔹 Waga Królowej po ścięciu: ~160 g (mokre) 🔹 Waga Panienki po ścięciu: ~117 g + wcześniejsze 13.9 g z bocznej gałęzi, czyli łącznie ~131 g (mokre) 💨 Z ciekawości już wcześniej ściąłem jeden z głównych szczytów Panienki i rozdzieliłem go na dwa topy: – 1.5 g – 1.9 g ➡️ razem 3.4 g suchego towaru z jednej gałązki (mokre miało 13.8 g), co daje wstępny przelicznik na poziomie 24.5% suchego – nieźle! 🔥 Wrażenia z testu – bardzo pozytywne. Smak, moc i czystość palenia naprawdę na poziomie – a to dopiero początek zabawy! Curing dopiero się zacznie, a to co najlepsze jeszcze przed nami. ⚠️ UWAGA: Pojawienie się pylników (bananów) mogło być także efektem przedłużonego czasu kwitnienia – według producenta to automaty do max. 9 tygodnia, a u nas rośliny wykiełkowały pod koniec czerwca, więc ewidentnie przekroczyły rekomendowany cykl. Mimo świetnej formy wizualnej, mogły zareagować stresem na przeciągnięcie – ale udało się zareagować w porę. 📸 Wrzucam kilka fotek z ważenia, suszenia i mikro skopowej kontroli. -
Przez KushSensei · Opublikowano
Aż zaczołem zgłebiać temat i takie oo cuś zrobione 😛
-
Gallery Statistics
Recommended Posts