spoofy Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 ooo nie! salvia! wywal to chłopie 1 trip na salvii i już mam dość
Ronaldo Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Róznie bardzo zalezy od genów. Mam dwie rosliny od chyba ponad miesiaca 12/12 i nie kwitna. Natomiast widzialem tez u kogos po miesiacu na 12/12 ciagle juz ladne pre. Kwestia genetyki poprostu Zgadzam sie :] ale mysle, ze wiekszosc i tak raczej nie zejdzie ponizej miesiaca, jezeli chodzi juz o ta faze wlasciwa tworzenia kwiatow :wink:
dugimobile Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zastanawiam sie jaka matode uprawy wybrac. Posadzilem dwie biale damy i nie wiem czy wiekszy plon uzyskam jesli pozwole jej urosnac max do 1 metra metoda lst czy lepiej bedzie zastosowac scrog? Co jest lepsze?
kalorymetr Opublikowano 28 Czerwca 2009 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam wszystkich znow mnie naslzo jakos tak na uprawe no i postanowilem zainwestowac w lampe.. Tutaj pojawia sie moje pytanie, gdzie moge dostac hpsa gotowego do pracy tzn z kondensatorem i ta reszta, nie pamietam nazw : P Oczywiscie oprocz allegro, najbardziej chcialbym 100w. Gdzie bym nie patrzyl to sa same zarowki : <
KING Opublikowano 30 Czerwca 2009 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Przecież to są rtęciówki nie dajcie sie nabrać na to badziewie maja bardzo niski strumien swiatła
QBSN Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Jasne , że pomożemy . Substral o ile sie nie myle to firma robiaca rozne produkty ogrodowe , przepisz squad tutaj a zobaczymy co z tym bedzie. Najlepiej jak amsz paragon wymien na plankton K. Pozdro
Gość Byndzek Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 16/8 starczy? Starczy 2 świetlówki 18w 1350lm(cool white - osrama) Zdecydowanie za mało, wyciągną ci się strasznie. 20 plantów, to już do jakiegoś microboxa nie wejdzie, a z wielkością doniczek też nie możesz aż tak 'żartować' (co najmniej ze 2-3 litry, kubeczki po jogurtach odpadają). Pamiętaj, że jak roślinie nie dasz dostatecznie dużo miejsca na początku, kiedy to bardziej rozwija korzenie, to może skarłowacieć i nie dać zadowalającego plonu. Załóżmy, że dasz pojemniki 10x10x20 (dł x sz x wys), takich dwadzieścia wymaga co najmniej boxa o powierzchni 0,2 m2, a do takiego potrzeba co najmniej te 7000 lm (kalkulator podaje optymalnie 10000, no ale jedziemy po bandach )
JuniorS Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Bonawentury napisał(a): JuniorS bedzie szybkie palonko, elegancko, kiedy wogóle wracasz ? Ja wyjeżdzam 11 wracam 23 lipca :] Aż miło wchodze w ten temat a tu każdy tak ładnie zieleni Pomimo iż mój balkonowy Lr będzie raczej malutki sądze ze spokojnie jakaś 5 z niego wyjdzie i będe jarał sobie na spontanie swoje palonko :] Jutro sie wybieram na spota furka z ziomkiem tam gdzie mam 5 WW AF :] Będą fotki i gdzieś niedaleko musze znaleść tam spota na White Rihno Pozdroo
kylo800 Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 mam pytanko.czy mozna tak naginac liscie,jeden do drugiego.nie wiem co wymyslec aby wiecej światla docierało do bocznych odrostów,te liście sa b.duże.Jak tak nie wolno to napiszcie co mozna zrobic z nimi ,czy mozna je chlasnac.Nie moge zastosowac LST ,bo mam malego boxa.
MarcinZ77 Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam. Mam wentylator 220V 18 W umieszczony w boxie i nurtuje mnie taka kwestia. Czy muszę mieć go włączonego 24/0?
Recommended Posts