-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Ichigo · Opublikowano
Zasadzone jest lekko na boku doniczki, celowy zabieg, bo (bardzo lekkie) LST będzie wykonywane niedługo w stronę środka donicy, ze wzgledu na przestrzeń uprawną, ok. 110cm tent tylko ma, a wiadomo ze troche odchodzi przez doniczke, podstawke, światło itd Lampa ustawiona jest na około 50% mocy, świeci z intensywnością 550-600 PPFD na górze roślinki według aplikacji photone (według tabelki którą skądś mam, 400-600 PPFD jest OK w tym wieku roślinki) -
Przez Rysiu · Opublikowano
Jakos tak chyba nie jest za bardzo na srodku donicy, mam wrażenie. Jak z mocą lampy? Na ile ustawione? -
Dziękuję, troszkę mnie uspokoiłeś ^^ Narazie podlewam tylko odstaną 48h wodą i obserwuje. Dodam tylko ciut bactrexu na wszelki wypadek, bo na pewno nie zaszkodzi. -
Przez Rysiu · Opublikowano
Wygląda dobrze. Nie ma się czym przejmować. Te małe listki na dole zawsze szybko zdychają i odpadają. -
Zaczynam się bać, że nic z tego nie będzie, jak ktoś coś może doradzić to słucham. Jako że jestem na biotabsach, nie reguluje pH itd, ale miernik mam w razie czego, po prostu leży nieużywany. Producent twierdzi że regulować nic nie trzeba... Następne podlanie zamierzam zrobić z bactrexem, bo może bakterii brakuje czy coś - chociaż te duże liście nabite azotem, ciemno zielone, więc chyba roślina nie ma problemu nic brać... nic nie kumam 😜 Dzień 18:
-
-
Gallery Statistics
-
Images64,2 tys.
-
Comments1,3 tys.
-
Albums1,9 tys.
-
Recommended Posts