Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Cześć, 
Problem jest taki ze pomidorki mają już 2,5 miesiąca, pierwszy raz się z nimi bawię ale jakoś zamiast wszerz na masę to poszły do góry.
 Przez pierwsze 1,5msc miały 18/6h i za długie się zaczęły robić to zmieniłem od miesiąca na 12/12.
75 dni minęło odkąd wrzuciłem je do ziemi, słupki już się w większości zrobiły brązowe/bursztynowe, a z tego co czytałem oznacza to powoli zbiory... jednak plony mnie za bardzo nie przekonują. Trzymać je jeszcze czy co? 😞   (te dwa z lewej są tydzien starsze od tych 4 z prawej) 
Może jakieś podpowiedzi żebym następnym razem błędu nie popełnił.
Starałem się zapewnić wszystkiego czego chciały. Od biohumusów po plagron i tak mi się odwdzięczyły 😕
Lampa HPS FLO 150 (odpowiada 250 zwykłej)
Rośliny mają wymieniane powietrze co ok. minutę. 
Małe topki - nawet nie wiem czy mają siłę ruszyć. Patrze od tygodnia i niestety nie widzę zmian w masie
Proszę o rady! 🙂

Opublikowano (edytowane)

ze zdjec nic nie widac ale dam ci taka mala podpowiedz jak to indikii to trzymaj 70 dni na 12/12 a jak sativy to trzymaj 90 no chyba ze masz lupe powiekszajaca to trzymaj az sie te krysztalki co sa nimi topy oszronione zmienia z przezroczystych na mleczne a najlepiej jak mleczne zmienia sie lekko na brazowe to wtedy tniesz a te brazowe nitki nic nie znacza to nie one maja byc brazowe a wlasnie krysztalki pod mikroskopem ktory mozesz kupic w growshopie za 4o zeta pozdro ziom

po 21 dniach kwitnienia mozna lac pk 13 zeby topy nabraly masy 

Edytowane przez rooky
Opublikowano

Trichomy,  czyli musisz użyć lupę, mają być byrsztynowe/brązowe. Ż doświadczeni a, u mnie zawsze kwitną przynajmniej o tydzień dłużej niż pisze producent. Czas jest indywidualny, czas producenta to wg mnie warunki idealne.

Mleczne i część bursztynowych, czyli jeszcze nie :

xx.thumb.jpg.76334de7d5039c6156cfee6aa4b16bf6.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

/admin - link wygasł/

Co prawda o czasie nic nie ma, ale jednak... Ciekawe że każdy seedshop pisze praktycznie co innego... hmmm....

Opublikowano

W cuda nie wierze i nie wierzę w to co piszą w opisach, kwitnienie zawsze trwa dłużej a zbiór jest mniejszy. Gdzieś czytałam ze jak spod hps masz gram z wata to jesteś mistrz. 

Żeby topy nabierały masy warto zainwestować w booster, np big bud. 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+