Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

White Widow AF, LED 215w

Recommended Posts

Opublikowano

Nasiona:  White Widow Feminised AF (nasiona zamawiane przez znajomego spytam sie napisze firme)
Oświetlenie: LED 215w (pobór mocy 100w)
Fotoperiod: 20/4
Box: 45x45x110
Podłoże: 70%coco x 30% kompost kwiatowy
Donice: 3-4L
Nawozy: Jeszcze bez 
Wentylacja: 2 wiatraki wylotowe 1 wlot 1 na planta
Dodatkowe info: Ściany Mylar Diamond  Pierwsza Hodowla :D

Temperatura 26-31C  

Siemanko mam mały problem jakoś dziwnie żółkną mi liście od dołu :/ powiem że to moja pierwsza uprawa i światło LED może było za blisko na początku jakieś pomysły?

PhotoPictureResizer_170909_140413328_crop_450x331.jpg

Opublikowano (edytowane)

Woda od stana bez nawozów na razie ziemia to Coco 70% i 30 torf pH 6 do kwiatów i perlit a teraz pH nie sprawdzałem dziś sprawdzę

A lampa 215w full spec led 20/4 box 45x45x120 plant White W auto fem

Kurde bo zapomniałem temperatura jest od 28-32°C

Edytowane przez Gapo
Opublikowano

Jak kranówa, to na pewno za wysokie pH :) Jak masz kokos, to nie mieszałbym jeszcze perlitu do tego. W kokosie mogłaby być głodna, ale przez ten dodatek torfu nie powinna być w takim stadium, także bardziej obstawiałbym pH :) 

Opublikowano

Dziś postaram się zrobić test pytanko troszkę zawalilem sprawę bo za blisko LED trzymałem może też być od tego?

Perlit jest tylko na powierzchni aby ziemia nie wysychała za szybko

Opublikowano

to nie wina perlitu, perlit jest obojętny, i można go zmieszać z kokosem :) ale przy tym ledzie i bez systemu nawadniania to bez sensu.

Możliwości dlaczego żółknie:

- za wysoka temperatura 

- straszna kranówa

- kokos na pierwszą uprawę to zły wybór, to kokos z growshopu czy z supermarketu ? Poczytaj o uprawie w kokosie na forum.

Podałeś jej coś ? Jakiś nawóz ?

Opublikowano

Z eBay ten Coco nawóz nie dawałem ale ta temperatura mnie martwi muszę więcej wiatraków dać ? bo raz miałem z 34 stopnie 

Ale Coco chyba jest dobre na nim hoduje kaktusy bo jestem miłośnikiem i rosły jak na drożdżach

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+