Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Proszę wytłumaczcie mi, lub podeślijcie linki odnośnie światełka. Wygrałem ostatnio (czytaj w zeszłym roku) pare rzeczy do uprawy i poprosiłem o lampę 600 W na wymianę. Taką otrzymałem, ale na weg założyłem starszą w sensie już delikatnie zurzytą, ale działającą. Na flow zakładałem wymienioną wcześniej. Tak zamierzałem zrobić, a teraz mi piszecie, że to wina światełka, może już należy faktycznie zasilacz wymienić, albo na LED prześć. Kurczę muszę pomyśleć. Dziękuję za wszystkie wskazuwki.

• Upvote 1
Opublikowano

Wydaje mi sie ze wystarczy kupic nowa dobra zarowke 600w i powinno byc okej. Leda na taka powierzchnie to ze 3 panele by musialy tam dyndac jak na moje :) zreszta 600w na tej powierzchni to tez malo bo swiatlo jest za bardzo rozproszone tak mi sie wydaje. 

Jaki masz zasilacz? Mozesz wstawic foto?

Opublikowano

large.20161012_185747_resize.jpglarge.20161012_185851_resize.jpg

Naturalnie Kolego, proszę o to zdjęcia

Jeżeli chodzi o wysokość lampy od najwyższego szczytu jest to około 30 cm.

A czy może znacie jakieś sposoby/użądzenia aby zweryfikować jakość żarówki w sensie swiatła, które emanuje ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Pytanie do inteligentniejszych, co z tym zrobić, nie podlewam już jakieś 4 dni, wstawiłem grzejnik do namiotu, wiatrak chodzi, gdy jest noc. Roślina idzie do góry, bo porównywałem zdjęcia, tylko jakaś plamka na jednym z listków jest i się troszeczkę zaczynam nie pokoić. 

large.20161016_161617.jpg

Cos podpowiecie?

Opublikowano

Yyyy, jaka plamka? :D nic dziwnego tu nie widzę. Martwiło by mnie to, co wygląda na "biały mech" poniżej w doniczce, to nie pleśń czasem? ,albo mi się wydaję.

Opublikowano

Ja bym sciagnal ta pleche z cienka warstwa ziemi, dobrze bym przesuszyl doniczke i potem podlewal z umiarem...

jak czesto podlewasz i jaka iloscia wody? jaka masz wilgotnosc w boxie?

• Upvote 1
Opublikowano

Wobec powyższego tak uczynię.

Ostatnio podlałem w środę nawozami Organtrexem i Bactrexem, Po za tym podlewam wtedy kiedy widzę, że ziemia jest "w potrzebie" Wilgotność obecnie to noc 50-60 % a dzień 30-40 %.

W jaki sposób przesuszyć doniczkę? Postawić bliżej grzejnika ?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+