-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka1 comment
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez stix33 · Opublikowano
Możliwe że zepsute, z 2/3 lata leży na dworze także no xd, a co do tego azotu to leje tylko biohumus uniwersalny, proporcja na etykiecie 1 zakrętka na 1l wody a ja już daje na 1l 3 zakrętki ale fakt że trochę za jasne są, ale azotu to mają chyba sporo -
Przez Men_of_Rust · Opublikowano
Automaty nie są ani mniejsze,ani szybsze,ani łatwiejsze od sezonów plus kosztują więcej prądu za racji, że słońce świeci dłużej niż w przypadku fotoperiodycznych odmian. Na pierwszy raz brałbym automaty i ziemię all mix organiczną jako docelową a siewke w Light Mixie też organicznym, zestaw startowy od Bio Tabs do docelowej doniczki i resztę tak jak przy automatach się robi czyli światło 18/6 ,20/4,24/0 do wyboru i koloru. -
Sam jestem ciekaw jaki w niej potencjał jest bo była kapryśna z początku. -
Przez Rysiu · Opublikowano
No teraz sprzętu jest mnogo. Ja zaczynałem od cfl z 15 lat temu 🙂 HPSa ani MH nigdy nie spróbowałem. Potem przerzuciłem się na panele led sowjej roboty. A co do sprzętu to jest teraz tego od groma. Od ręki można mieć co się chce. Wystarczy kasa. Nawet już nie próbuję być na bierząco i nie specjalnie mnie to interesuje. Może i kiedyś będzie w PL legalne. Będziesz miał krzaki w ogrodzie, na balkonie czy w szklarni i nic nikomu do tego. Ale tak myślałem jakieś ćwierć wieku temu, teraz jestem po 40 i pewnie jak będę szedł na emeryturę, to dalej się tak będę łudził 😞 Pożyjemy, zobaczymy. Czekam z niecierpliwością na rozwój tej choiny i jej finał. Podoba mi się jak cholera 🙂 -
No fakt dałem się im za bardzo w łodygi rozrosnąć ale nie chciałem mocno ich trenować gdyż to właśnie odbija się najbardziej na ilości i jakości automatów. Sezony rządzą się innymi prawami bo tam jest czas i to ty decydujesz o wielu sprawach, automaty mają swoje pięć minut i albo się wstrzelisz w moment albo wyrzucasz jeśli uznasz,że nie warto poświęcać osobnikowi czasu. Kolejne dwie siewki pójdą w autopoty 19 litrów i problem podlewania dwa razy dziennie się skończy co też pozytywnie odbije się na ilości. Gleba będzie bez dodatku calmag a wleci sól Epson bo akurat znalazłem. Zrobię je bez treningu i postaram się jak najmniej stresować różnymi czynnikami typu azotu na początku za dużo itp.Swiatło,CO2 brak przelania czy przesuszenia gleby i tak zrobią swoje. Mam proste sprzęty,bez kombinacji i mnóstwo zabawy przy tym, więc wynik jest jedynie efektem włożonej pracy i poświęconych godzin. Bawiłem się w toping,scrog,sog i inne formy treningów i prób bicia jakiś rekordów ale powiem że matka natura jak zostanie potraktowana z szacunkiem i głową potrafi pozytywnie zaskoczyć za każdym razem. Śledzę te różne fora tematyczne i mnogość sprzętu jaką teraz ludzie dysponują jest zaskakująco duża a wiedza jakby z AI a nie z książek o botanice. Długość tych upraw,trzymanie sezonów na wege w nieskończoność jakby mieli matkę i klony z niej pobierać,tysiące czujników i innego sprzętu nie potrzebnego amatorom i kosztującym krocie. Mam swoje lata i pamiętam czasy hps,mh, książek i ludzi którzy wiedzę zaczerpnięta z książek w tym strikte biologicznych potrafili przerodzić w coś niesamowitego. Obecnie wiedza na wyciągnięcie ręki ale jej mnogość jak i różnorodność przeładowana sprzętem zbędnym jest kłopotliwa. Mam nadzieję że w Polsce kiedyś zmienią chore prawo i ludzie będą palili tylko swoje i organiczne zioło. Tak już kiedyś było ale z wolną Polską przyszło też zniewolenie i trwa po dzień dzisiejszy. Pewnie na emeryturę wrócę do ojczyzny ale póki co to zostawiam to w sferze marzeń i rozwijam swoje hobby pod kontem jakości a nie ilości.
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts