Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Dzien dobry ! Czy moglby mi ktos pomoc i odpowiedziec na te pare pytan to bardzo dle mnie wazne.
1. Jaka jest temperatura garnka na ryż i czy gorna temperatura grzania może jakkolwiek zepsuć olej.
2. Jak dobrze wyczuć moment kiedy przelać z garnka olej i poddac dekarboksylacji
3. Czy chlorofil przeszkadza i czy warto wcześniej schłodzić alkohol
4. Piekarnik powinien być nagrzany do 130 stopni, a w momencie kiedy użyje podgrzewacza do kawy jaką powinienem tam uzyskać temperature żeby wszystko było w porządku.
5. Kiedy olej będzie gotowy w momencie używania podgrzewacza i czy są się jakoś ominąć ten moment.
6. Czy lepszy jest piekarnik czy zwykly podgrzewacz elektryczny.

Pozdrawiam

 

Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi. Nurtuje mnie jednak jeszcze kilka rzeczy. Jeżeli bylibyscie na tyle mili i odpowiedzieli na nie będę bardzo wdzięczny.
1. Będę używał tego alkoholu.
/admin - link wygasł/ głównie ze względu na to, że nie mam dostępu ani do eteru ani do 100% alkoholu. Pytanie moje brzmi : czy ten alkohol zda egzamin i czy ochłodzenie go w zamrażalniku spowoduje zniwelowanie ilości chlorofilu w olejku?
2. Pisząc podgrzewacz do kawy miałem na myśli coś jak płyta żeliwne podgrzewana elektrycznie. Gdzieś na jakimś filmiku ktoś to nazwał coffee warmer i jakoś mi utkwilo wybaczcie. Stąd pytanie, który sposób lepszy elektrycznie podgrzewana płyta czy piekarnik na 60 minut? I czy ewentualnie może się coś stać (zapalic) w piekarniku ustawionym na 130 stopni?
3. "... Kiedy nie będzie się nic działo na ogniu" masz tutaj na myśli jakiekolwiek bulgotanie tak? Jaką temperaturę powinienem mieć dekarboksylujac olej na kuchence elektrycznej?

4. Czy mógłbym się dowiedzieć na czym dokładnie polega łaźnia wodna w tym przypadku

5. Na który etap całego procesu tworzenia muszę uważać najbardziej
6. I czy macie może jeszcze jakieś rady, które mogą mi pomoc?

 

Opublikowano

Witam serdecznie

O ile można mam też kilka pytań.

1. Jak bardzo cały proces śmierdzi? Pytam, bo zastanawiam się czy można odparowywac alkohol w warunkach domowych przy oknie w momencie kiedy będzie włączony wiatrak wydmuchujący parę na zewnątrz. I czy sam proces mieszania alkoholu z suszem też jest cuchnacy?

2. Po co dodaje się te 10 kropel wody

3. Czy stanie się coś jak za wcześnie wyciagne olej z garczku na ryż i dam do piekarnika?

Podsumowywujac:

- mieszam 2x po 3min susz w 8 litra alkoholu IPA 99,8% (tylko takim dysponuje)

- to co zostanie po odcedzeniu filtruj filtrami do kawy

- wrzucam na grzanie do garczka na ryż i czekam aż będzie tego mało pod koniec dodając 10 kropel

- przelewam do miski i wsadzam do piekarnika na 130 stopni na 60 min

Zgadza się?

Wybaczcie, że się tak dopytuje, ale jestem laikiem, a nie chciałbym zepsuć olejku przez niewiedze

Z góry dziękuję za odpowiedz

Jeszcze jedno pytanie

Ile warto odczekać po zrobieniu żeby umieścić olej w strzykawce żeby nie stopilo się nic

 

Gość
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+