Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Kolor szypułki u sadzonki

Recommended Posts

Opublikowano

Stoją blisko wlotu gdzie leci para z nawilżacza... wròcę do domu to podniose lampy i dam je na samą górę ile się da. Temp w rogu 26 a tam gdzie wlot 19-20

@edit

Wróciłem z pracy do domu i roślinki wyglądają dokładnie tak samo jak wczoraj... podniosłem je pod sam sufit żeby nie waliła tak para prosto w te kubeczki... Pryskam delikatnie z wierzchu tylko... Nie wiem OCB... stale jakies problemy. Może ta ziemia biobizza jakas lipna jest?? Nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Czekam do soboty i zobaczymy co się stanie

Opublikowano

witam ponownie... Dzisiaj postanowiłem przesadzić automata do jakiegoś większego pojemnika... Przed zabiegiem spryskałem porządnie ziemię spryskiwaczem i po pięciu minutach zabrałem się za delikatne wyciąganie ... Niestety po przewróceniu kubeczka do góry nogami okazało się że ziemia ta jak by nie chłonie wody i wszystko się rozsypało. Jakoś poskładałem i wsadziłęm ją do większego pojemnika. Czy to że tak słabo chłonie wodę może być powodem tak powolnego wzrostu? Korzeń miał z 15cm a roślinka ma 5cm :/

Opublikowano

Roślina najpierw buduje system korzeniowy a później idzie w górę. Na pewno wstanie, jeżeli ziemia nie chłonie wody to jest za bardzo przesuszona, przynajmniej u mnie się tak dzieje. Zmieniłem cykl podlewania na częściej a mniej i wróciło do normy. Ogólnie roślinki wolą mieć sucho niż za mokro więc uważaj bo Ci korzenie zgniją. Im większą donicę dasz im na początku tym dłużej będą stały w miejscu bo budują korzeń, następnym razem daj im jakąś mała doniczkę z 250ml poczekaj 7 dni, przesadź do docelowych, poczekaj około 2 tygodni i przełączaj. Kiedyś coś czytałem na temat czerwonych łodyg, że winą może być zbyt niska temperatura ale nie wiem czy to tylko nie plotki, lepiej żeby nie spadała poniżej 18C. Pozdro

Opublikowano

Temperatura nie spada poniżej 19 bo tyle jest w pomieszczeniu w ktorym stoi box. A co do wielkosci kubka to dalem je w takie miniaturki po serku monte wlasnie dlatego zeby szybko sie ukorzeniła.... dzis rano nie wygladala zle wiec chyba nic jej nie urwalem. Dziwi mnie tylko że patrzac tutaj na niektòrych growy nie maja problemu z powolnym wzrostem mimo ze sadza od razu w docelowe. Jutro zapodam im troche ukorzeniacza i bede liczył że w koncu wszystko ruszy z kopyta.

Opublikowano

Ok. W sumie nie ma na co patrzeć ale zapodam. Może będą jakieś uwagi. 

Obie panny mają dzisiaj 13 dni. Po lewej Auto Big Devil, po prawej Cheese... Ser dzisiaj przesadzony do pojemnika po lodach niebieskiego, Wygląda strasznie marnie. Zaczął padać 2 dni temu nie wiem dlaczego. Może go w kubeczku przelałem troszkę.

Czy ten pojemnik łaciate wystarczy temu automatowi do końca?

DSCN0068

DSCN0067

DSCN0066

DSCN0065

DSCN0064

Pozdrawiam forumowiczów :)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+