Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Pierwszy raz zdarzył mi się taki problem. Mianowicie. Wykiełkowałem pestki tradycyjną metodą: woda, wata. Po włożeniu do gleby nasionka bardzo wolno zaczęły wydobywać się na powierzchnię, mimo, że płytko je wsadziłem. Jednak po około 3-4 dniach wyszły wszystkie i się zatrzymały. Minął już tydzień a te mają około 1cm - od kilku dni w ogóle nie rosną. Dwie z dziewięciu pokazały listki reszta wprawdzie wystawiła łodygę ale liście się nie otwierają. Tak jak powiedziałem, roślinki od tygodnia urosły może 2mm, może nie. Boję się, że jeszcze kilka dni i umrą śmiercią naturalną. Miałem już około kilkanaście upraw ale z czymś takim jeszcze się nie spotkałem.

Jeśli chodzi sprawy techniczne. Nasionka kupione w indorshop; leżały około 25cm pod clf 6500k 200W, jednak z początku myślałem, że mają za dużo światła więc podniosłem na 65cm, żeby się wyciągnęły (nie pomogło); ziemia z ogrodniczego 5,5-6,5pH; cały czas chodzą wiatraczki komputerowe, które zapewniają przepływ świeżego powietrza; z początku włączałem im nawilżacz powietrza, poźniej wyłączyłem, bo bałem się, że mają za wilgotno, teraz chodzi sama lampa i wiatraki.. temp noc 21-24st.C, dzień 25-28 st.C - wilgotność około 30% (wcześniej z nawilżaczem około 60%). Światło 18/6

Na myśl przychodzą mi trzy diagnozy:

1) nieodpowiednia gleba (chociaż stara nie jest - pakowana VII 2015)

2) słabe nasionka

3) nieodpowiednie pH gleby bądź wody, którą podlewam - z początku podlewałem kranówą, teraz podlałem muszynianką, która ma około 5,5-6 pH (dzwoniłem do siedziby, żeby się dowiedzieć)

Miał ktoś podobny problem? Prosiłbym doświadczone osoby o sugestie. Pozdrawiam

Opublikowano

W prawdzie miernik wilgotności pokazywał optymalną wilgotność gleby, to postanowiłem je wsadzić do świeżej ziemi, delikatnie wyciągając nie naruszając korzonka. Mam nadzieję, że to pomoże. Listków nie dotykałem aby ich nie uszkodzić.

post-8084-0-02173700-1452810362_thumb.jp

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+