-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Będzie dobrze, zobaczysz 😁 -
Przez kolober · Opublikowano
I w sumie to poniosło mnie przy tym automacie 😅 bo tam jest bardziej shativy fenotyp 😅 taki burak to nie burak 😅 😉🤣 -
Sorry lampa ustawiona na 40cm nad roślinkami i 30% mocy😅😉 -
Siema 👊 No i mamy pełno prawne pięciopalczaste liście na wierzchu i widać że po obniżeniu mocy lampy roślinki wyglądają lepiej, miały za dużo światła😉 bo zamiast kierować się doświadczeniem to posłuchałem czatGP i już jest wykasowany 😅😉 I mam mały dylemat czy czasami nie wróci do mineralnych nawozów tej samej marki ale zestawu tripart którego używałem wcześniej. Ale używać do tego organicznych suplementów które są dopasowane tak żeby nie przeszkadzać jedne drugim. Dlatego że często jest tak że mineralne nawozy osłabiają organike w glebie, ale GHE opracowało swoje nawozy mineralne serii takich jak Nova, Flora czy właśnie tripart. I przy tych seriach jest zalecane również używanie tricologic/ trichoderma, tricologic S/mikroryza i reszty suplementów takich jak Seaweed/ algi prasowane na zimno i tak dalej. A najlepsze jest to że są dwa rodzaje tych nawozów,do wody miękkiej i twardej i nie trzeba koniecznie używać wody z filtra z odwróconej osmozy czy naginać z wodą destylowaną jak ja to robiłem wcześniej😉 Mało tego te nawozy są tak skonstruowane że nie dość że pasują do twardej wody czyli takiej która zawiera już dużo wapnia i magnezu, jak np u mnie w domu EC 0.800. To jeszcze same buforują pH dlatego że w ziemi jest żywa mikrobiologia 💪🔥 Czyli ostatnio jak ich używałem to nie wykorzystałem całego ich potencjału, choć by dlatego że lałem wodę destylowana ale za miało dawałem calmagu. Przez co nie wszystkie elementy składników nie były dla roślin dostępne w maxymalnych ilościach. Mam jeszcze parę dni na decyzję i pomyślę jeszcze i poczytam i podejmę decyzję Maks za 3-4 dni. Pozdrawiam VID_20260120_163120.mp4 VID_20260120_163454.mp4 -
VID_20260120_162752.mp4 Siema 👊 Kurde myślałem że stretch się zatrzymał ale jednak dziś znów Lowres#3XXLurosła o kolejne 4-5cm. Blue Cookies też jeszcze podrosła a Rude Bud Extrim dostała już wyraźnych preflowerów i wchodzi powoli w stretch. Wygląda wszystko fajnie i podana trichoderma zaczęła wyraźnie działać 💪👍 I muszę sam przyznać że jestem ciekaw końcowego wyniku po tym przelaniu, ale na tą chwilę mogę powiedzieć że rośliny wyglądają świetnie 🔥💪 I zobaczymy jeszcze jak będzie rosła tą sadzonka Rude Bud Extrim Auto która jest w dużym namiocie z zesta maluszków i czeka na odpowiedni moment do przeprowadzki do małego namiotu na stretch i flo😉 😁 👍 VID_20260120_162752.mp4
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts