noob_grower Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Witam, ostatnio wygrzebałem z paczki kwasu borowego taki plasterek o nazwie Anti Mould Chip (czip anty pleśniowy). Podobno zawiera wyciągi z czosnku i innych pleśniobójczych warzyw. Zatwierdzony przez instytut żywienia jakiś tam. W internecie jest dużo informacji w języku angielskim. Przykleiłem ten plasterek w środku zamkniętego słoiczka z nie idealnie suchymi topkami. Stosował ktoś taki patent? Major ingredients and description · Garlic, grape seed oil, citronella ,sunflower ,pepper and etc. · Without chemical ingredient , Excellent quality than chemical one · Extracting various plant and under an unique process Application: 1. Leatherwear,shoes,woodenware, 2. Garment,electronics,optical device, 3. Machine parts, food and etc. Advantage: · Meet with USA FDA regulation(21CFR175.300) · Compliant with European Union directive 2002/72/EC(90/128/EEC) · Pass test from SGS,BV Intertek and PFI · Safe , non-toxic and environmental-friendly Eradicating mildew and bacteria type: Anti Mildew type: Aspergillus niger Penicillim pinopilum Trichophyton menagrophytes Aureobasidium pullulans Gliocladium virens Chaetomium globosum Bacteria resistance type: Staphylococcus aureus Pseudomonas aeruginosa Escherichia coli Usage: 1. Cut the packing bag and take out the mildew proof sticker 2. Use one or two pieces into box and seal immediately 3. Keep the unused anti-mold sticker in bag and seal with tape Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Może lepiej wysusz po prostu sort?, uważaj, żeby ci weed nie załapał zapachu czosnku Link to comment Share on other sites More sharing options...
noob_grower Posted August 16, 2015 Author Share Posted August 16, 2015 Nie, sam plasterek nie ma zapachu. Oki mógłbym wysuszyć, to nie problem ale pytanko: Czy przesuszony sort nie traci terpenów, zapachu i czy nie upośledza to procesu curringu? Moim zdaniem pękające łodyżki to już sort zbyt suchy. Jaka jest prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 Ta, i badziewnie się pali, dym gryzący, i w smaku nie teges. Jak łodygi trzaskają, i dasz do słoika na jakiś czas, to wilgoć jeszcze z nich wyjdzie, dlatego trzeba je jeszcze otwierać codziennie na jakiś czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noob_grower Posted August 16, 2015 Author Share Posted August 16, 2015 Rozumiem. Wysuszyłem 4 palonka z różnych krzaczków. Nigdy nie udało mi się uzyskać takiego zapachu i klejenia się topków jak z dillowskiego palonka a oni mają biznes w tym, żeby było wilgotne i miało wagę. Więc będę dosuszał a anti mould chip zostanie jako zabezpieczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.