Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Ma około dwóch tygodni. Bardzo wolno rośnie fakt, nie ma dobrego oswietlenia, jak narazie zastanawiam sie nad grow boxem, ale jednak w bloku bedzie to niezlym wyzwaniem - mieszkam w kawalerce, ale najbardziej obawiam się wentylacją ;/ kolejny dzien czytania! przypuszczalnie zabiore sie za pc grown box'a ;)

Opublikowano

Proponuje przełączyć na flo a później zastanowić się nad growboxem :) just kidding, tak serio to trzymam kciuki :) ogólnie ziemia wygląda na ciężką i jeśli masz możliwość dodaj perlit, poza napojeniem pomóż im też jakoś oddychać.

Opublikowano

Jeszcze ostatnie pytanie na temat ziemi, czy dobrym wyjsciem bylby zakup keramzytu na spod i wierzch, wymieszanie ziemi uniwersalnej z dolomitem i perlitem? Nie chce przypadkiem cos teraz zepsuc ;/

Opublikowano

Keramzyt sobie odpuść (Są jego zwolennicy jak i przeciwnicy, ja należę do tych drugich. Uważam że jest zbędny). Dolomit i perlit jak najbardziej. 

Najlepiej byś jej zrobił gdybyś ją na zewnątrz wystawił na jakiegoś Spota. W domu bez odpowiedniego oświetlenia itp. nic z niej nie będzie. Może pare patyków.

Opublikowano

wiem ze pewnie nie wiele z niej bedzie, ale sam chce sie sprobowac czy podolam ;) dla amatora to jest pewne wyzwanie, a od czegos trzeba zaczac, co do spota bardzo ciezko.. mieszkanie prawie w centrum miasta ogranicza manewr.

Opublikowano

Witam, dodatkowe pytania, zastanawiam sie nad zakupem GrowBox'a wiem juz jaki chce rozmiar, wiec rowniez wiem jaka potrzebuje lampe, growbox 40/40/120, lampa cfl 125w, pytanie, czy jest sens kupowanie uzywanego growboxa? Co do roslinki napisze jutro, juz trzeci dzien stoi w nowej wiekszej doniczce z wymieszana ziemia + dolomit + perlit, doczytalem ze warto porobic dziurki w ziemi wykalaczka wiec tez tak zrobilem, ziemie staralem sie nie ugniatac, liscie troche sie podwinely bardziej.. licze ze z tego wyjdzie, zdjecie za kilka godzin ;)

Dodam ze rowniez mam miernik ph, ale jedynie wskazuje ze jest 7.0 niby obojetna.. ale jak sprawdzilem ziemie w klonie palmowym ktora jest kwasna, rowniez pokazalo 7.0, wilgotnosc i temperatura dziala, ale ph tak jakby nie.. miernik ogrodniczy zakupiony na allegro, jeszcze jutro potestuje na zewnatrz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie wszyscy! Troche mnie nie bylo.. wyjechalem na poltorej tygodnia i zastalem obie roslinki ( tak zasialem druga Northern Light Auto ) w takim stanie,

Obie roslinki, odleglosc od swiatla:

gallery_42973_1280_622596.jpg

Pierwszy klonik, ma dziwne plamki czarne na lisciach + znowu zolkna ;(

gallery_42973_1280_919393.jpg

Nowy pomidorek!

gallery_42973_1280_499943.jpg

Ma delikatnie zwiniete liscie, ale wg mnie to przez wilgotnosc, ponizej 30% jak przyjechalem - juz sie podnosi bo dolalem wode do pojemnikow, do tego liscie delikatnie sa przyciemnione, ktos wie dlaczego? Do tego wilgotnosc najlepsza 40%+? Mam 2 pojemniki z woda gdzie dalem 2 stare skarpety i wilgotnosc teraz to 37%. Na moje nieszczescie moj klon nie przezyl cieplych dni.. licze ze jeszcze odrosnie, wszystkie liscie mu wysuszylo...

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+