Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, liscie zaczely zolknac, na poczatku dolna partia, kupilem biohumusa, wymieszalem z poltora litrowa odstana woda (2 nakretki) i zaczalem podlewac.. nie pomoglo, lecz teraz liscie skrecaja sie jeszcze inaczej ;/

ziemia pH miedzy 6,5 a 7 prosze o pomoc:

/admin - link do obrazka wygasł/

Opublikowano

Czasami jest tak ze rosliny juz nie potrzebuja dolnych lisci i naturą żeczy sie ich pozbywaja nic strasznego ale powiedz czasami czy nie przelales woda pomidorków bo to co jest na zdięciach tak wyglada przesusz je troszkę powinny sie wylizać i roslinka jest mloda wygląda na 9-12 dni wiec jeszcze z nawozem się wstrzymaj daj znac za 2 lub 3 dni co i jak

Opublikowano

Przez to ze liscie jej zzolkly, przesadzilem ja do wiekszej doniczki i dalem nawoz bo bylem pewny ze to problem azotu ;/ co do przelewania, moja dziewczyna opiekowala sie przez weekend wiec mozliwe ze przelala, miernik przyjdzie mi za 2 dni wiec bede mogl sprawdzic wilgotnosc, do tego czasu nie bede podlewal ani nic robil, dzieki wielkie!

Opublikowano
W dniu 29.06.2015 o 10:43, Bar_sativa napisał(a):

Czasami jest tak ze rosliny juz nie potrzebuja dolnych lisci i naturą żeczy sie ich pozbywaja nic strasznego

Widzę, że na forum jest coraz więcej specjalistów..

Jak masz pisać takie głupoty to lepiej nie pisz nic.

Jeśli chodziło by o roślinkę, która ma minimum 50  60 dni to mogę się z tobą zgodzić, ale nie w tym przypadku..

Rośliny kończące swój żywot wypijają soki z liści i je uśmiercają, ale ta roślinka ma całe życie przed sobą.

@Pinkyoov

Zacznij od przeczytania regulaminu i uzupełnij info

https://trawka.org/forum-51/announcement-24-regulamin-szpital-cannabis/

Później zapoznaj się jak dodawać zdjęcia

https://trawka.org/forum-51/announcement-23-jak-dodac-zdjecia-do-galerii-trawka/

Jak wszystko będzie poprawione, będziemy myśleć o pomocy :)

Opublikowano

@Pinkyoov - przelanie , przelanie i jeszcze raz przelanie. Tak to bynajmniej wygląda.....jak napisał Sasq -poczytaj spooro bo wiedza to podstawa zanim się z czymś ruszy.

Pamiętaj , konopie lepiej przesuszyć niż przelać.

Opublikowano

@Sasquatch przepraszam, sprobuje sie poprawic! Pierwszy raz jestem na forum i fakt za malo przeczytalem, oto pelny opis + zdjecia:

Nasiona: Najciekawsza historia, nie wiem jaka to jest odmiana, nasiona przypadkiem trafily do mnie, zasialem je w doniczce gdzie jest klon palmowy i wyroslo ;)
Oświetlenie: narazie stoi na parapecie
Box: brak
Podłoże: ziemia uniwersalna ph od 6.5 do 7.5
Nawozy: Biohumus
Wentylacja: brak
Dodatkowe info: Gdy zaczely zolknac liscie, od razu zaczalem stosowac biohumus, mozliwe przelanie.. drugi dzien nie podlewam.

zdjecie pierwsze:

gallery_42973_1280_289704.jpg

zdjecie drugie:

gallery_42973_1280_123568.jpg

zdjecie trzecie:

gallery_42973_1280_123679.jpg

jutro wstawie kolejne zdjecia.

Opublikowano

Chłopie przecież ona ma tam więcej wody w doniczce niż kobieta w 9tym miesiącu ciąży ;) Drenaż jakiś w tej doniczce jest ?

Korzenie gniją i masz efekt. Nie czekaj (bo za kilka dni nie bedzie na co) tylko przesadzaj do wcześniej zroszonej gleby i już nic nie podlewaj.

Opublikowano

No to skoro woda nie przechodzi do podstawki to masz problem rozwiązany....tylko dlaczego nie przechodzi mimo drenażu ? 

Ziemia musi być "luźna" i nie ubita. Przesadź jak najszybciej tylko uważaj na korzenie (im mniej uszkodzisz tym lepiej).

Powodzenia

Opublikowano

Jak wyżej.

Ile ona ma dni?

Bez odpowiedniego oświetlenia, nie wróżę dobrego plonu..

Mamy lato, więc światło jest za free. 

Przesadzaj i wystawiaj na dwór, może coś jeszcze z tego będzie.

Najlepiej zaopatrz się w nowe nasionka i poczytaj o uprawie.

Powodzenia  :zen:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+