poin123 Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 Siema. Co myślicie o ugotowaniu 3-4 litrów wody i dodania do tego yerba mate, pokrzywy i gałęzi z liśćmi wierzby? Może robił ktoś coś podobnego i chciał by się podzielić swoimi opiniami. Nie wiem czy gotować to przez godzinę lub dwie? czy zalać to wszystko wrzątkiem i odstawić na dobę lub dłużej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRASS O MATIC Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 robilem wszystko swietnie ale tego sie nie gotuje samo musi sie przerobic przez 2tyg w np.wiadrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
poin123 Posted June 11, 2015 Author Share Posted June 11, 2015 ale ciepłą wodą zalać wszystko czy kranówką ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawat Posted June 11, 2015 Share Posted June 11, 2015 normalnie kranówką a najlepiej deszczówką i nie zakrywać znaczy zakręcać czy coś nie ma kisnąc tylko przerabiać jak owoce na wino Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted June 12, 2015 Share Posted June 12, 2015 dokłądnie to ma fermentować jak winko;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
poin123 Posted June 12, 2015 Author Share Posted June 12, 2015 Zrobiłem tak dałem pól kilo yerba mate, 20-30 małych gałęzi z wierzby i ze 2 kilo pokrzywy i wszystko jest w wiadrze 10l. Mam nadzieje że będzie bombowa odżywka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 hehe pewnie tak ale ja tam wole normalnie strucle golebia woda i jazda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poin123 Posted June 22, 2015 Author Share Posted June 22, 2015 ostatnio do tego zaglądałem przemieszałem to i piana na wierzchu była i strasznie to śmierdzi nie wiem czy tak powinno być ? fermentuje się to 10 dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krawat Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 tak właśnie tak uważaj bo to bardzo mocne rozcieńczaj 1 do 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.