NemixQ Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Witam wszystkich, rok temu jak wysadziłem kilka ES używając nawozów BioBizz czyli BioBloom, TopMax i BioGrow przy dawkowaniu zaleconemu przez producenta na początku 2ml/1L później stopniowo do 5ml/1L. Dołki miały 40L, na każdy dołek średnio raz na 2-3 tyg. sypałem trochę Dolomitu Magnezowego, podlewałem wodą ze studni, czasami z okolicznego stawu i żadnych problemów z PH czy przenawożeniem nie było. Piękne zielone planty, żadnych przebarwień niczego. W tym roku chciałbym wypróbować nawozy Canny. Czy przy nawozach Canna ten sam system zda egzamin? Czy dawkując według zaleceń producenta i używając dolomitu nic mi się nie stanie z plantami? Jedyna różnica, że wtedy to był dół 40L teraz będzie donica 35L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
itaka Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Nic się nie stanie,ale niech jeszcze ktoś bardziej doświadczony się wypowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
uszczelka Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 http://www.growshopjamaica.pl/product/canna-terra-vega-5l-nawoz-do-gleby-na-wzrost/?id=54 Musiałbyś wiedziec jakie masz EC w roztworze , a jakie w wodzie kranowej jeżeli taką zamierzasz podlewac , aby roślina wchłaniała z podłoża poszczególne makroelementy... Ja bym został przy Bio Bizzi'e , lub przeszedł na organikę.Jaki sens używac takich nawozów jak Canna , jeżeli nie masz żadnych urządzeń pomiarowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 przy nawozach mineralnych posiadanie mierników pH i EC to konieczność. Przesiadaj się na nawozy BioTbas, to zestaw na outdoor: BIOTABS GUERRILLA BOX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zryty_Łep Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Dolomit to skała. W ogrodniczym jest sprzedawany w frakcji 0-1mm. Można go stosować ze wszysykimi nawozami. Sprawdź ph gleby i zdecyduj czy go dać. Ale odgrzałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.