zupelnienikt Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Witajcie, Chce wystartować z pierwszym growboxem . Do jego wykonania chce wykorzystać biała płytę wiórowa 10 mm, celuje w box o wymiarach 25/40/60, jako źródło światła hps 70 w z olx, do tego 4 pasywne wloty na spodzie, oraz jeden wyciąg tutaj po głowie chodzi mi cooler od kompa 120/120. Według danych przepustowość około 60 m3/h. Po obu stronach wiatraka tj od wewnątrz i od zewnątrz chce przymocować filtr weglowy, mate stosowana w okapach i tu pytanie czy ma to w ogóle jakiś sens? Skromny projekt w zal Dzięki za sugestie Pozdrawiam ZN. Pisze z tel wiec za wszelkie niedogodności w/z postem z góry sorry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Witaj, sens zawsze jest, ale box postaraj się zrobić jak najwyższy, bo 60cm to trochę za mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zupelnienikt Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Na razie 60cm h to max co mogę, czy jeden wylotowy 120x120 ogarnie wyciąganie powietrza ? W growlogach widać, że ludzie korzystają z np: 2 x 80x80 ale te są głośniejsze Zastanawiam się też nad tym czy potrzebny mi będzie wiatrak do mieszania w środku, Pozdro ZN PS. Dzięki za przeniesienie do odpowiedniego działu, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Nie znam się na wentylatorkach komputerowych, lepiej takie coś WENTYLATOR KANAŁOWY FI 100MM 100M3/H Mieszający będzie potrzebny w późniejszej fazie jak rośliny już będą duże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zupelnienikt Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Dzięki za linka ale z opisu trochę "szumi" Mamy być cicho ciemni dlatego pobawię się z komputerowymi zarówno wyciągającym jak i mieszającym, W razie czego będę pytał dalej, Pzdr ZN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolnik Yoda Posted April 11, 2015 Share Posted April 11, 2015 Gwarantuje że będzie i tak czuć. Zobacz do mojego grow, tam zaczynałem w pudełku i powiem ci że jak bym się nie przeprowadził do namiotu i nie zakupił sprzętu to by była strata czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zupelnienikt Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 Będziemy kombinować aby nie było czuć :-) widziałem Twojego growa dobrze to wygląda, ja póki co musze zadowolić małym. Poza tym nie od razu Kraków ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.