arigi Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Witam Od 3 dni tzn od kiedy roślinki wyszły z ziemi nie zrobiły żadnego postępu. Nie wiem co może być przyczyną. Roślinki mają purpurowe krawędzie liści czego nie widać na zdjęciach (mowa o tych małych) . Box 75x100 Lampa MH 250W oświetlenie 18/6 odległość około 20cm temp w boxie 25 stopni odmiana Auto Black Mazar Ziemia Canna Terra professional podlane wodą Oaza z biedry ( nie przelewane) W boxie znajdują się też dwie starsze roślinki które rozwijają się prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteMoscow Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 ta woda ma za wysokie ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
arigi Posted March 27, 2015 Author Share Posted March 27, 2015 Będzie z nich coś jeszcze? Liście są powykręcane i pomarszczone. Nie mam pojęcia co im jest. Zmieniłem im ziemie i podlałem wodą z dolomitem bo gleba troszkę kwaskowata była ale nie widać poprawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Za mokro, ta ziemia jest bogatą mieszanką, nawadniając uwolniłeś nawozy, teraz to nic nie zrobisz prócz czasu, nie podlewaj ich przez minimum 3 dni. Zobaczymy czy przeżyje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.