gool Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 Jako ze jest jakies hajsiwko ( oczywisice nie na jakis super sprzet ) chciałbym skompletować jakis domek dla roslin bo wiadomo w domu zawsze bezpieczniej niz na out ( chociaz i tak out bedzie ale taki szklarniany ) , chciałbym poeksperymentowac troszke z odmianami a wiadomo że growbox na to pozwala , wybrałem cos takiego jak narazie i mam pytania : 1, Czy to co wybrałem jest w miarę ok ? Hydro Shoot 120 (120x120x200cm) - jestem ograniczony wysokoscia mak 220cm AutoPot 1Pot XL - 4 donica + 47L zbiornik - chce autopot bo duzo czytałem o nim i ma same plusy Zestaw HPS 600W Lumatek DIM, Wing 97% - mysle ze wystarczajacy 2.Czy przepuscic wąz od zbiornika AutoPot przez kanał wentylacyjny w boxie na dole ? 3. Czy zamawiac szyne do oswietlenia czy jest sens ? 4. Jaki wentylator wyciagający do tego zastosować czy np. 700m3/h wystarczy i czy zalozyc tłumik sztywny ba napewno sztywny załoze ale jaką srednice rury dobrac. Bardzo prosze o podesłanie jakiego linka do wentylatora tak do 450zł co polecacie , 5. Czy wybrac naprzykład gotowy zestaw z Growboxa i nie bawic sie w składanie ? 6. Jezeli czegos nie uwzgledniłem to prosze o zjebke i nakierowanie mnie ponieważ jest to mój pierwszy raz z indorem i jak najbardziej potrzebuje pomocy ( doswiadczenie z outa jakies mam kilka razy pełnosezonowki , glebe nawozy tez ogarniam Chcialbym by zestaw posluzył mi przynajmniej 4 lata wiec jezeli macie inne propozycje to bardzo prosze wrzucać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 1. ja bym wybrał homebox evo par+ ale jest droższy o prawie 500zł, do tego namiotu spokojnie wejdzie 6 autopotów, oświetlenie idealne 2. tak 3. zestaw oświetleniowy który wybrałeś jest idealny na wymiary 120x120x200, więc szyna nie potrzebna 4. spokojnie wystarczy 500m3/h z regulacją pełną lub stopniową 5. w Twoim przypadku lepiej złożyć i poprosić o rabat powołując się na forum trawka.org Polecam Ci do tego zestawu nawozy BioTabs i dobrą glebę, a nie da rady tego spieprzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
gool Posted March 11, 2015 Author Share Posted March 11, 2015 Tak BioTabsy chce uzywać w boxie bo na outa do szklarni mam GHE (zostało mi go troche i chce zuzyc ), a docelowo BioTabs rulezz Box ten polecony to ten :tak ? HOMEBOX White EVOLUTION Q120 Ps. Zaraz sie zapedze i bede kombinował kase na LEDa jakiegos i BOX 200x200x220 i 10 Autopotów ) ale tak to juz jest jak sie ma cos kupić a tu dołozyc do tego 100 a do tego 200 i jest cos lepszego ))) ehh ciezki wybór Dziekuje za pomoc i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.